Danmarks første moske mangler kun minaret

»Der er selvfølgelig mange moskeer rundt omkring. Men Danmark er det eneste land i Europa, hvor du ikke kan finde en moske med minaret og kuppel. Det har vi fået nu«, siger formand for medieudvalget i Dansk Islamisk Råd Mohamed Al Maimouni.

Han er stolt af at kunne vise rundt på 6.800 kvadratmeter moske med bederum, kontorer, reception, bibliotek og kulturcenter.

I modsætning til flere andre moskeplaner er projektet udført i forholdsvis ubemærkethed, og det mener folkene bag er en af grundene til, at det er lykkedes.

»Vi har kørt en lav profil hele vejen og sagt nej til mange mediehenvendelser, i hvert fald indtil vi havde tilladelsen på plads«, siger Mohamed Al Maimouni til avisen.

Da en shiamuslimsk moske skulle bygges på Vibevej ikke langt herfra blev det mødt med hele 1.156 protester fra vrede borgere – en tilsvarende modstand har Københavns Stormoske ikke oplevet.

Moskeen har koste 150 millioner kroner og er finansieret af Qatar, som ifølge lektor ved Center for Mellemøststudier Rugberg Rasmussen står for en relativt konservativ fortolkning af islam.

»Der kan jeg godt blive lidt betænkelig. Hvem har kontrollen, hvem sætter den politiske og teologiske dagsorden? Men vi ved ikke nødvendigvis, at finansieringen kommer til at påvirke det teologiske«, siger han. Mohamed Al Maimouni beskriver trossamfundet som »moderat«

»Vi mener, islam skal tilpasse sig det sted, man er, det er ikke det samme i Danmark som i Egypten,« siger han til Politiken.

 

Dagens Gossip