Danmarks håndboldherrer slår Litauen trods svag indsats

10/06/2015

Det danske håndboldlandshold tog helt som ventet den femte sejr ud af lige så mange mulige i EM-kvalifikationsgruppe 2, da holdet onsdag mødte Litauen. Men nogen mindeværdig dansk indsats var der langt fra tale om.

I Kaunas vandt de danske herrer med cifrene 31-25 over litauerne i en kamp, som der gik en hel del sommerferiestemning i. Henrik Toft blev dansk topscorer med seks mål, mens Jesper Nøddesbo noteredes for fem.

Danskerne slækkede i perioder meget på koncentrationen, men Litauen havde ganske enkelt ikke niveauet til at udfordre træner Gudmundur Gudmundssons tropper, der allerede inden kampen havde kvalificeret sig til næste års EM-slutrunde i Polen.

Derfor var opgøret uden den store intensitet og nerve, og Danmark kunne uden at anstrenge sig spadsere sejren hjem.

Gudmundsson måtte se bort fra forsvarskrumtappen René Toft Hansen og Paris-stjernen Mikkel Hansen, men de var nu heller ikke nødvendige for at sikre sejren, selv om de ville have pyntet på holdet, som kampen udviklede sig.

Danmark kom fra start meget nemt til scoringerne, men i den anden ende var opdækningen til tider sløset, så hjemmeholdet kunne komme godt fra start.

Litauen fulgte med til 6-6, men fik aldrig igen kontakt efter tre hurtige danske mål. Keeper Niklas Landin tog fint fra i målet, så Danmark kunne gå til pausen med en føring på 18-13.

Fra begyndelsen af anden halvleg var der debut til KIF Kolding Københavns Magnus Landin, og dermed kunne det danske landshold endnu en gang præsentere et brødrepar på banen samtidig, eftersom storebror Niklas stadig passede målet.

En anden debutant var Skanderborg-spilleren med de færøske rødder, den 21-årige Johan Hansen, og det var en oplagt kamp at prøve nye, unge spillere af i.

Både Johan Hansen og unge Landin kvitterede ved at score deres første landskampsmål efter få minutter på banen. De scorede henholdsvis tre og fire mål i deres første landskamp.

Generelt var det dog en ukoncentreret dansk indsats efter pausen, og Litauen var på et tidspunkt kun bagud med tre mål.

Men Danmark var dog aldrig tæt på at smide sejren. I slutfasen blev sejrens størrelsen øget, så den lød på seks mål.