Danmarks offshore industri får nyt akademi i Esbjerg

Esbjergs status som Danmarks Energi-metropol styrkes med et nyt akademi, som længe har været efterspurgt af offshoreindustrien. Esbjerg Kommune og Esbjerg Erhvervsudvikling tager teten og går i gang med realiseringen af Danish Offshore Academy (DOA).
Det sker på baggrund af, at hele den danske offshorebranche efterspørger større gennemsigtighed på uddannelsesområdet og udbydernes behov for en tættere dialog med brugerne.

Formålet med Danish Offshore Academy er at kunne formidle uddannelser og kompetenceudvikling til potentielle og aktive medarbejdere i offshore industrien samt virksomheder der har behov for efteruddannelser og certificeringer for de ansatte. Derfor nedsættes der nu en arbejdsgruppe, som hurtigt skal kridte banen op for det videre arbejde med akademiet.

- Med DOA realiseres et mål om etablering af et vidensbaseret og effektivt akademi, som tager sig af industriens interesser. De mange positive tilkendegivelser fra en række førende aktører viser, at Danish Offshore Academy har potentiale til at støtte og fremme hele energibranchen. Langt hovedparten af de knap 20.000 arbejdspladser inden for offshorebranchen er placeret i Esbjerg, derfor er det naturligt, at vi her i Esbjerg tager skridtet og går i gang med en etableringsproces, siger borgmester Johnny Søtrup (V).

Mange fordele

John Lesbo, der er formand for Esbjerg Erhvervsudvikling, peger på fordelene ved et akademi:

– Akademiets aktiviteter bliver tresporet. Det vil dreje sig om formidling af uddannelser til personer og virksomheder i ind og udland, videns- og forskningscenter samt markedsføring af danske offshore energi kompetencer. Det styrker dermed erhvervslivet på flere fronter, når samme instans arbejder med kompetence- og udviklingsmuligheder samt erhvervsfremme.
Som samarbejdspartner træder VEU Center Vest til med konkret viden om fx hvordan uddannelser til både faglærte samt ufaglærte gennemføres med udgangspunkt i virksomhedernes problemstillinger og ønsker.

Dagens Gossip