Danmarks riviera ligger i Nordsjælland

Ejendomsmæglerkæden Nybolig har med udgangspunkt i de nyeste data i Boligmarkedsstatistikken udarbejdet en topti-liste over de dyreste og mest efterspurgte sommerhusområder i Danmark.

Og øverst på oversigten - som landets mest eksklusive feriepostnummer - finder man det idyllisk beliggende Tisvildeleje, hvor et 80 kvadratmeter stort sommerhus i snit koster 2 millioner kroner.

Med på hitlisten er også de nordsjællandske ferieområder Hornbæk, Hundested, Liseleje og Rørvig, hvor et gennemsnitsfritidshus sælges i prislejet mellem cirka 1,5 og 1,8 millioner kroner.

- Nordsjællands solkyst er det perfekte sommerland. Her er masser af strande, en attraktiv natur og fine muligheder for at slappe af og udfolde sig aktivt. Samtidig ligger området i kort afstand af hovedstadsområdet, og vi ved, at mange lægger vægt på nærhed, når de skal købe et sommerhus. Der må helst ikke være mere end ca. 1 times kørsel hver vej fra helårsboligen til sommerhuset, siger Nyboligs pressechef, Kim Pauli.

Jylland byder på tilsvarende vis på sommerhusområder med stor tiltrækningskraft. Med på Nyboligs topti-liste er således også Saksild og Rude Strand syd for Aarhus, Blåvand, Fanø, Juelsminde samt Lønstrup/Nørlev/Skallerup Klit ved Hjørring. Her ligger priserne i snit mellem omkring 1,4 og 1,7 millioner kroner.

- Sådan ser billedet ud i de mest attraktive områder. De fleste steder koster sommerhusene imidlertid langt mindre. Størsteparten af fritidsboligerne i Danmark sælges faktisk til under 1,5 mio. kr., og der er masser at vælge imellem. Udbuddet er stort, og priserne ligger fortsat godt 20 procent under toppen i 2007, fortæller Kim Pauli.

 

Dagens Gossip