Danmarks topscorer afventer VM-beslutning

Skrevet af admin

10/01/2015

Dagens topnyheder

For anden kamp i træk kom Michael Damgaard ind i anden halvleg og gjorde det godt for det danske håndboldlandshold ved Totalkredit Cup.

I lørdagens skuffende 29-30-nederlag til Island i Aalborg nåede ligatopscoreren fra Team Tvis Holstebro at blive dansk topscorer med 6 af de 12 mål, som Danmark scorede efter pausen.

24-årige Michael Damgaard ærgrer sig i første omgang over, at Danmark ikke formåede at besejre islændingene.

- Vi må ikke tabe sådan en kamp her. Jeg ved godt, at det er en træningskamp, og ikke alle er helt oppe i gear. Men vi skal stadig vinde, når der sidder næsten 4500 tilskuere, siger venstrebacken.

Han kom ind og erstattede superstjernen Mikkel Hansen, der slet ikke var så dominerende som i fredagens 36-26-sejr over Slovenien.

- Jeg spillede heller ikke vildt meget fredag, fordi jeg kun bliver brugt i angrebet. Så jeg havde meget fart i benene, mens andre nok har tungere ben efter at have spillet 50-60 minutter, siger han.

Michael Damgaard ser ud til at føre klart i den sandsynlige indbyrdes kamp mod den høje Nikolaj Markussen om at få en plads i den danske trup, der fra på fredag skal spille VM i Qatar.

Team Tvis-topscoreren ønsker ikke at tage noget for givet, hvad angår en VM-billet.

- Så langt har jeg ikke tænkt endnu. Nu har vi en kamp mod Sverige i morgen (søndag, red.), og så ser vi, hvordan det går dér.

- Man vil altid blive skuffet, hvis man ikke kommer med, men jeg ville være mest sur på mig selv, hvis jeg følte, at jeg ikke havde efterladt et godt indtryk.

- Jeg mener, at jeg har fået vist noget af det, jeg kan, og så håber jeg at komme i betragtning, siger Michael Damgaard.

Landstræner Gudmundur Gudmundsson vil heller ikke udstede en VM-plads på forhånd. Men han vil gerne kvittere for indsatsen mod Island.

- Michael spillede en fantastisk kamp, det må man sige. Han gjorde det godt i går (fredag, red.), og han gjorde det godt i dag. Han lavede mål i undertal, fra kanten og fra alle positioner. Så han har gjort det meget godt, siger Gudmundur Gudmundsson.

Søndag spiller Danmark den sidste kamp i turneringen. Det sker mod Sverige i NRGi Arena i Aarhus.

/ritzau/