Danmarks topscorer afventer VM-beslutning

For anden kamp i træk kom Michael Damgaard ind i anden halvleg og gjorde det godt for det danske håndboldlandshold ved Totalkredit Cup.

I lørdagens skuffende 29-30-nederlag til Island i Aalborg nåede ligatopscoreren fra Team Tvis Holstebro at blive dansk topscorer med 6 af de 12 mål, som Danmark scorede efter pausen.

24-årige Michael Damgaard ærgrer sig i første omgang over, at Danmark ikke formåede at besejre islændingene.

- Vi må ikke tabe sådan en kamp her. Jeg ved godt, at det er en træningskamp, og ikke alle er helt oppe i gear. Men vi skal stadig vinde, når der sidder næsten 4500 tilskuere, siger venstrebacken.

Han kom ind og erstattede superstjernen Mikkel Hansen, der slet ikke var så dominerende som i fredagens 36-26-sejr over Slovenien.

- Jeg spillede heller ikke vildt meget fredag, fordi jeg kun bliver brugt i angrebet. Så jeg havde meget fart i benene, mens andre nok har tungere ben efter at have spillet 50-60 minutter, siger han.

Michael Damgaard ser ud til at føre klart i den sandsynlige indbyrdes kamp mod den høje Nikolaj Markussen om at få en plads i den danske trup, der fra på fredag skal spille VM i Qatar.

Team Tvis-topscoreren ønsker ikke at tage noget for givet, hvad angår en VM-billet.

- Så langt har jeg ikke tænkt endnu. Nu har vi en kamp mod Sverige i morgen (søndag, red.), og så ser vi, hvordan det går dér.

- Man vil altid blive skuffet, hvis man ikke kommer med, men jeg ville være mest sur på mig selv, hvis jeg følte, at jeg ikke havde efterladt et godt indtryk.

- Jeg mener, at jeg har fået vist noget af det, jeg kan, og så håber jeg at komme i betragtning, siger Michael Damgaard.

Landstræner Gudmundur Gudmundsson vil heller ikke udstede en VM-plads på forhånd. Men han vil gerne kvittere for indsatsen mod Island.

- Michael spillede en fantastisk kamp, det må man sige. Han gjorde det godt i går (fredag, red.), og han gjorde det godt i dag. Han lavede mål i undertal, fra kanten og fra alle positioner. Så han har gjort det meget godt, siger Gudmundur Gudmundsson.

Søndag spiller Danmark den sidste kamp i turneringen. Det sker mod Sverige i NRGi Arena i Aarhus.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip