Dansk ambassadør: Broderskab frygter fængsel

Onsdag aften blev Egyptens præsident Mohamed Mursi afsat fra magten.

Flere ledende medlemmer af Det Muslimske Broderskab, der støtter Mursi, er siden blevet anholdt, og der er tilsyneladende udstedt arrestordrer på yderligere 300 medlemmer.

Allerede inden militæret onsdag væltede den nu afsatte præsident, udtrykte broderskabet bekymringer for, hvad den næste tid vil betyde for Mursis støtter.

Det fortæller den danske ambassadør, Pernille Dahler Kardel, fra ambassaden i Kairo. Onsdag aften - inden militærets aktion - var ambassaden i kontakt med Det Muslimske Broderskab.

- I den seneste kontakt, vi havde, udtrykte de bekymringer for, hvad der vil ske - bekymring om retsprincipper og bekymring for om de Muslimske Brødre ender i fængsel igen, siger hun.

- Vi har selvfølgelig været i kontakt med mange politiske aktører og observatører for at følge situationen så tæt som muligt. En del af vores kontaktnet går selvfølgelig ind i De Muslimske Brødre. Vi har et kontaktnet i hele det politiske set up, siger hun.

Ambassaden har dog ikke været i kontakt med det militær, der har indsat forfatningsdomstolens dommer, Adli Mansour, i Mursis sted.

- Det har vi ikke, men det er simpelthen lige så meget fordi, at det kan man stort set ikke. Militæret er jo en meget lukket institution og har haft travlt med at håndtere sig selv, siger den danske ambassadør.

De seneste dages uro og den nuværende situation har fået ambassadens medarbejdere til at arbejde på høtryk.

- Når der sker så store ting, så arbejder vi selvfølgelig mere og følger situationen tættere. Det sker både for at kunne følge det politisk, men også for at vi på bedst mulig måde kan rådgive danskere som er hernede, eller som er på vej herned, siger hun.

/ritzau/

 

Dagens Gossip