Dansk ambassadør deltager i fransk mindehøjtidelighed

Forud for tirsdagens samling i den franske nationalforsamling er den danske ambassadør i Frankrig, Anne Dorte Riggelsen, inviteret til en mindehøjtidelighed for at ære ofrene ved weekendens terrorhandlinger i København.

Det oplyser den danske ambassade i en pressemeddelelse.

Såvel søndag som mandag var der mindehøjtideligheder foran den danske ambassade i Frankrigs hovedstad, Paris.

Søndag havde Anne Dorte Riggelsen en halv time lang samtale med den franske præsident, François Hollande, hvor Frankrigs statsleder udtrykte sin medfølelse med Danmark.

Mandag aften var der adskillige mindehøjtideligheder flere steder i Danmark.

I København anslog Københavns Politi ved arrangementets begyndelse klokken 20, at 30.000 mennesker deltog. Blandt de fremmødte var blandt andre kronprins Frederik og adskillige medlemmer af regeringen og Folketinget.

Forud for tirsdagens møde i folketingssalen holdt de danske parlamentarikere et minuts stilhed, og Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S), holdt en tale.

I Bruxelles blev der tirsdag også givet kondolencer til Danmark fra EU's øvrige økonomi- og finansministre, fortæller økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R).

- Jeg greb lejligheden ved det første EU-møde efter angrebene til at takke for den megen sympati, som vi har fået. Men jeg fik også fortalt, at vi i Danmark står sammen, siger Morten Østergaard, som tirsdag er til ministerrådsmøde i Bruxelles.

To civile mistede livet og fem politibetjente blev såret under weekendens terrorangreb i København.

/ritzau/

Top partnere


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip