Dansk atletik-optimisme før VM i Moskva

Men dén rekordforbedring på 400 meter, den 24-årige fremstormende KIF’er og det medlevende publikum havde sat næsen op efter, glippede.

- En fantastisk opbakning. Jeg lod mig rive med af stemningen og åbnede for hårdt. Det kostede på den sidste langside. Det var tungt. Jeg var lidt træt, erkender han.

19 dage efter Nick Ekelund-Arenanders danske rekord i Madrid på 45.50 blev hans vindertid i Copenhagen Athletics Games på Østerbro Stadion 46.15. Hans femtebedste tid og den hurtigste på dansk grund.

11. august løber han indledende heat i VM i Moskva, og han kommer til den russiske hovedstad med masser af optimisme. Ikke mindst efter sin uofficielle tid på sidsteturen på 4x400 meter ved DM i Aalborg på fabelagtige 44.2 manuelt.

- Går det bare lidt bedre end i dag (Torsdag, red.), er en VM-semifinale absolut muligt, siger han.

Torsdag aftens højdepunkt var en stjernebesat 100 meter, hvor den tidligere amerikanske verdensrekordholder Calvin Smiths stadion-rekord fra BT Games i 1993 på 10.22 blev effektivt aflivet allerede i indledende heats.

Først løb USAs VM-sølvvinder i 2011, Walter Dix, 10.19 (plus 0,9 sekundmeter), men i det andet heat imponerede Jamaicas Jacques Harvey med 10.06 (1,2 sekundmeter) og forbedrede sin personlige rekord med en hundrededel.

I finalen var Jamaica-stjernen igen bedst med 10.12, to hundrededele foran Walter Dix (medvinden 0,9 sekundmeter).

- Havde der kun været ét løb, var jeg kommet under ti sekunder. Jeg sparede mig i heatet, siger Jacques Harvey.

Den danske VM-trup er til at overse. Foruden Nick Ekelund-Arenander tæller den kun stangspringeren Rasmus Wejnold Jørgensen, som varmede op med 5,52 meter.

Sparta-løberen prøvede tre gange på 5,70 meter, men hellere personlig rekord i Moskva end på Østerbro.

Den nybagte danske rekordholder på 110 meter hæk med 13.68, Andreas Martinsen, AK Holstebro, blev med 13.75 på en tredjeplads efter en stærk finish noteret for næstbedste danske tid nogensinde.

 

Dagens Gossip