Dansk cykelhelt er pisse sur over epo-tilråb

Sidste sommer blev han hele Danmarks kæledægge, da han vandt guld i omnium-disciplinen ved OL i London.

Men i den daglige træning på landevejen oplever cykelrytteren Lasse Norman Hansen andre tilråb, end når han henter medaljer hjem til Danmark på cykelbanen.

- Jeg bliver pisse sur, når jeg for eksempel bliver mødt til træning af en eller anden sur bilist, der råber "epo" efter mig. Det sker faktisk efterhånden ret ofte, at bilister råber, siger han.

- Jeg ved ikke, om det irriterer mig, at der bliver råbt "Bjarne Riis" efter mig. Der bliver råbt "Bjarne Riis" en hel del. Så bliver der råbt en hel masse med epo og så videre efter mig og mine træningskammerater. Det irriterer mig sgu, siger Lasse Norman Hansen.

Siden OL har den 21-årige rytter blandt andet vundet VM-sølv i omnium, og han var også med til at hente VM-bronze med banelandsholdet i 4000 meter holdforfølgelsesløb.

Lasse Norman Hansen ved godt, at han er en del af en sportsgren med en stor historik omkring brug af doping.

Den danske generation af store ryttere i 1990'erne med Bjarne Riis og Rolf Sørensen i spidsen tog ulovlige stimulanser, men Lasse Norman Hansen mener, at den nye generation af ryttere ser anderledes på det.

- Det er en anden sport nu, end det har været. Folk tramper bare på sporten. Og jeg kan egentlig godt forstå det, samtidig med at jeg bliver ked af det, siger han.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip