Dansk cykellegende er død

Et af dansk cykelsports største navne gennem tiderne Kay Werner Nielsen døde torsdag aften. Han blev 92 år.

Kay Werner blev først og fremmest kendt gennem vinterbanerne og seksdagesløbene som manden, der skabte det legendariske par nummer syv.

Først i et makkerskab med den jævnaldrende Evan Klamer, siden med den unge fynbo Palle Lykke, skriver Henrik Elmgreen i en nekrolog.

Dengang i 1950’erne fik løbet massiv eksponering.

- Dengang var jeg lige så kendt i Danmark, som dronning Margrethe er i dag, har Kay Werner Nielsen senere sagt i et interview.

Kay Werner Nielsen vandt i årene fra 1951 til 1961 14 seksdagesløb rundt omkring på Europas vinterbaner, heraf fem i Forum.

Derudover var han en temporytter i international verdensklasse. 13 år i træk, fra 1948 til 1960, vandt han det danske mesterskab i fem kilometer individuelt forfølgelsesløb for professionelle.

Tre gange vandt han medalje ved verdensmesterskabet i samme disciplin: Sølv i 1953 og to gange bronze i 1951 og 1956. I en alder af 35 år satte han på Vigorellibanen i Milano i september 1956 dansk timerekord.

Kay Werner kom fra Aarhus, men rejste tidligt til København for at skabe en karriere. Efter denne var han i en periode formand for Dansk Professionelt Cykle Forbund, og i årene fra 1977 til 1983 fungerede han som sportsleder i Forum.

I Ballerup Super Arena, hvor seksdagesløbene i dag finder sted, blev der i 2011 indrettet en "Kay Werner-Lounge" som en hæder.

/ritzau/

 

Dagens Gossip