Dansk cykeltalent vil køre for Riis trods Sky-interesse

Det danske stortalent, der to gange har vundet U23-udgaven af klassikeren Liège-Bastogne-Liège, vil køre for Team Saxo-Tinkoff:

- Det er der, jeg helst vil køre, men når Sky så siger, at der er interesse, så gør det noget, siger Michael Valgren.

Dave Brailsford er ikke en Hr. Hvem-som-helst, for han er det britiske cykelholds absolutte hovedfigur, og han hyldes vidt og bredt for at have hjulpet Tour de Frances nuværende kaptajn, Chris Froome, frem til at være den dominerende skikkelse, som han har vist sig at være.

Derfor battede det også af noget for noget for den nuværende Team CULT Energy-rytter, da han kunne læse om Brailsfords interesse på bt.dk torsdag:

- Det er lidt urealistisk at høre. Det er vildt. Det er jo sådan et hold, man gerne vil køre på, siger 21-årige Valgren, der i næsten samme åndedrag fortæller, hvorfor han alligevel hellere ser sig selv på Team Saxo-Tinkoff:

- Jeg har været med på deres træningslejr to gange, og jeg kender flere af rytterne. Hele holdet virker til at havde det godt sammen og have lysten til at arbejde sammen. Der er latter omkring bordet, når de spiser aftensmad, og jeg vil gerne til et hold, hvor jeg ikke føler, at jeg bare er en brik, der kan flyttes rundt på. Jeg er lidt et tryghedsmenneske, siger Michael Valgren.

Han har snakket med Team Saxo-Tinkoff løbende gennem hele sæsonen, og han er meget fortrøstningsfuld omkring en fremtid på Bjarne Riis' cykelhold:

- Det håber jeg og tror på. Hvis jeg kører et rigtig godt Danmark Rundt, så føler jeg mig rimelig sikker.

Det er som endages-rytter, at det 21-årige cykeltalent spås størst potentiale af folk i det danske cykelmiljø, og to sejre i træk i U23-udgaven af Liège-Bastogne-Liège afstedkommer en bred interesse for hans kvaliteter. Men holdene skal skynde sig at slå til, for Michael Valgren udtaler ikke ligefrem kræsenhed i forhold til sit fremtidige virke på et cykelhold:

- Jeg tager sikkert det første og det bedste tilbud. Sådan tænker jeg lidt. Det er noget af et nåleøje at komme igennem, og jeg vil bare gerne være prof allerede fra 2014, siger han.

Han har da heller ikke hørt noget fra Team Sky, selvom holdets tekniske direktør, danske Carsten Jeppesen, allerede i maj måned sagde, at holdets sportslige ledelse havde forhørt sig om Michael Valgrens kvaliteter:

- Jeg synes da, det var fedt, da jeg første gang læste Carsten Jeppesen sige det, og så ventede jeg ellers bare på, at de ringede. Men det gjorde de ikke, siger Valgren, der da også har sine forbehold i forhold til Team Sky-bossens erklærede interesse:

- Det er da rigtig sjovt at læse, men jeg har da tænkt, om det bare er noget, man siger til journalisterne, når de stiller et lidt ledende spørgsmål.

 

 

 

 

Dagens Gossip