Dansk dopingrapport trækker ud grundet undersøgelse

Anti Doping Danmark (ADD) kan snart være klar til at offentliggøre resultatet af en undersøgelse om doping i dansk cykelsport, som har været undervejs i to år.

Den blev indledt på baggrund af den tidligere cykelrytter Michael Rasmussens omfattende indrømmelser i januar 2013.

Rapporten var ventet færdig på kortere tid, men en international undersøgelse af doping i international cykelsport - den såkaldte CIRC-undersøgelse - har fået den danske til at trække ud.

Nu er CIRC-undersøgelsen imidlertid ved at være færdig. Resultatet forventes at foreligge inden udgangen af februar 2015, hvorfor den danske undersøgelse også snart kan lukkes.

Det oplyser ADD-direktør Lone Hansen til Jyllands-Posten.

- Vi behøver ikke at vente på, at CIRC er færdig, men vi har haft stor interesse i at fortsætte vores undersøgelse, så længe der andre steder bliver arbejdet med ting, der kan have relevans for os.

- Vi har udvekslet oplysninger, så vi er nået langt. Jeg regner sådan set med, at vi er afklaret. Men det er noget af det, som har taget sin tid her i efteråret, siger Lone Hansen.

CIRC - Cycling Independent Reform Commission - blev nedsat i januar 2014.

Siden etableringen af CIRC har ADD været i kontakt med kommissionen flere gange, viser mailkorrespondancer, som Jyllands-Posten har fået aktindsigt i.

Lone Hansen tiltræder i øvrigt i et nyt job som direktør for Team Danmark i februar og sagde til Ritzau 17. december, at hun ikke kunne garantere, at den danske rapport er klar, inden hun stopper sit virke hos Anti Doping Danmark

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip