Dansk dopingrapport trækker ud grundet undersøgelse

Skrevet af admin

03/01/2015

Mest læste i dag

Anti Doping Danmark (ADD) kan snart være klar til at offentliggøre resultatet af en undersøgelse om doping i dansk cykelsport, som har været undervejs i to år.

Den blev indledt på baggrund af den tidligere cykelrytter Michael Rasmussens omfattende indrømmelser i januar 2013.

Rapporten var ventet færdig på kortere tid, men en international undersøgelse af doping i international cykelsport - den såkaldte CIRC-undersøgelse - har fået den danske til at trække ud.

Nu er CIRC-undersøgelsen imidlertid ved at være færdig. Resultatet forventes at foreligge inden udgangen af februar 2015, hvorfor den danske undersøgelse også snart kan lukkes.

Det oplyser ADD-direktør Lone Hansen til Jyllands-Posten.

- Vi behøver ikke at vente på, at CIRC er færdig, men vi har haft stor interesse i at fortsætte vores undersøgelse, så længe der andre steder bliver arbejdet med ting, der kan have relevans for os.

- Vi har udvekslet oplysninger, så vi er nået langt. Jeg regner sådan set med, at vi er afklaret. Men det er noget af det, som har taget sin tid her i efteråret, siger Lone Hansen.

CIRC - Cycling Independent Reform Commission - blev nedsat i januar 2014.

Siden etableringen af CIRC har ADD været i kontakt med kommissionen flere gange, viser mailkorrespondancer, som Jyllands-Posten har fået aktindsigt i.

Lone Hansen tiltræder i øvrigt i et nyt job som direktør for Team Danmark i februar og sagde til Ritzau 17. december, at hun ikke kunne garantere, at den danske rapport er klar, inden hun stopper sit virke hos Anti Doping Danmark

/ritzau/