Dansk eksperiment er klar i mælet: Lad de unge sove længe

Flere forskningsresultater tyder på, at unge mennesker ikke er klar til at sove før mellem klokken 22.30 og 23.

Men det er et problem, når man skal være frisk på skolebænken klokken 8 næste morgen.

På Egå Ungdomshøjskole besluttede man at lave et forsøg på sine elever. I stedet for at være klar klokken 8, kunne de vente med at møde til klokken 9.30.

Ifølge skolen selv har de ændrede skoletider virket.

- Jeg oplevede en radikal mærkbar forskel på eleverne, efter vi ændrede vores mødetid. Det var langt mere glade og motiverede unge mennesker, som i dag møder til timerne. De er mere vågne og engagerede, hvilket kan ses ved, at jeg kan lægge mere indhold ind i timerne, siger en af skolens lærere, Lars Andreassen.

Også en af skolens elever beskriver, at undervisningen er blevet bedre.

- Jeg gik før på gymnasiet, hvor man skulle møde klokken 8 ligesom i folkeskolen. Her møder vi klokken 9.30, hvilket for mig personligt gør, at jeg er langt mere klar i hovedet foruden at være meget mere deltagende og aktiv i timerne, siger Sofie Liljedahl.

Det var blandt andet på baggrund af forskning af den hollandske professer Everline Crone, der står bag bogen “Teenagehjernens udvikling”, skolen valgte at gennemføre forsøget.

Skolen har nu indført de nye mødetider permanent.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip