Dansk fabrik rykker hjem fra Polen: “To danskere kan nemt gøre fem polakkers arbejde”

Som så mange andre danske virksomheder, flyttede det nordjyske firma for nogle år siden til Polen, men nu har Hagens Fjedre fået nok og flytter hjem til Danmark, skriver Nordjyske.

En investering i en ny maskine har nemlig betydet, at der kan blive produceret mere end tidligere, og så gør det knap så meget, at lønningerne var lavere i Polen.

- At vi flytter arbejdspladser til Danmark, er vi kun glade for. Men det er en sidegevinst, siger direktør Henrik Hagens til Nordjyske og understreger, at der er tale om en økonomisk betragtning.

I Polen har Hagens Fjedre i gennemsnit haft fem ansatte lidt afhængigt af sæsonen. I Danmark vil en-to medarbejdere med hjælp fra den nye maskine kunne klare samme produktion.

- Alternativt skulle vi flytte mere produktion til udlandet. Ved at automatisere, holder vi produktionen i Danmark og bevarer arbejdspladser i stedet for at miste dem, siger Henrik Hagens.

Han håber nu, at industrien fremadrettet vil uddanne den rette arbejdskraft til produktioner som hans egen, for det mener han, der bliver behov for. Ellers vil firmaerne igen rykke mod øst. 

 

Dagens Gossip