Dansk familie i kajak fra København til Istanbul

02/05/2014 10:26

Elo Christoffersen

Nyheder
Når Lars Simonsen og Suzi Oud i morgen, lørdag, vinker farvel til Danmark og stævner ud med deres to børn og to kajakker, så er det begyndelsen på et eventyr, der skal bringe dem hele vejen til Sydeuropa ad det europæiske kontinents floder og vandveje. Klokken 10 holder familien reception på Halvandet, Refshalevej 325, København K. Og klokken 11 lægger de fra kaj og sætter kursen mod 15 måneders eventyr. Foran sig har den lille familie – der foruden Lars og Suzi også tæller drengen Tiuri på 7 år og Liva på 5 år – et eventyr, som er kulminationen på mange års drømme og planlægning af det, der skal blive den ultimative rejse. I deres to kajakker går turen fra København via floderne i Tyskland, Holland, Belgien og Frankrig til Middelhavet, hvor kursen er Albanien, Grækenland og Tyrkiet. Undervejs vil Lars Simonsen og Suzi Oud selv undervise deres børn. Ligesom familien glæder sig til at opleve Europas natur, møde dets befolkninger og få indsigt i landenes kulturelle særpræg. - Hele familien glæder sig til at opleve Europa og europæerne. Nu kan vi næsten ikke vente med at komme af sted, siger Lars Simonsen, der i månedsvis har planlagt familiens ekspedition. Når familien Simonsen/Oud fra Lolland lægger Danmark bag sig, vinker de nemlig også farvel til en tilværelse med fast job og adresse i Danmark. Turen er på 8.000 kilometer og tilbagelægges i løbet af 15 måneder. De fleste af deres ejendele er solgt, og huset i Sakskøbing byttes ud med telt og soveposer, et primitivt, transportabelt køkken og et liv, hvor mad og tøj dagligt skal pakkes ned i kajakkernes vandtætte rum.

Mest læste i dag

Når Lars Simonsen og Suzi Oud i morgen, lørdag, vinker farvel til Danmark og stævner ud med deres to børn og to kajakker, så er det begyndelsen på et eventyr, der skal bringe dem hele vejen til Sydeuropa ad det europæiske kontinents floder og vandveje.

Klokken 10 holder familien reception på Halvandet, Refshalevej 325, København K. Og klokken 11 lægger de fra kaj og sætter kursen mod 15 måneders eventyr.

Foran sig har den lille familie – der foruden Lars og Suzi også tæller drengen Tiuri på 7 år og Liva på 5 år – et eventyr, som er kulminationen på mange års drømme og planlægning af det, der skal blive den ultimative rejse.

I deres to kajakker går turen fra København via floderne i Tyskland, Holland, Belgien og Frankrig til Middelhavet, hvor kursen er Albanien, Grækenland og Tyrkiet.

Undervejs vil Lars Simonsen og Suzi Oud selv undervise deres børn. Ligesom familien glæder sig til at opleve Europas natur, møde dets befolkninger og få indsigt i landenes kulturelle særpræg.

- Hele familien glæder sig til at opleve Europa og europæerne. Nu kan vi næsten ikke vente med at komme af sted, siger Lars Simonsen, der i månedsvis har planlagt familiens ekspedition.

Når familien Simonsen/Oud fra Lolland lægger Danmark bag sig, vinker de nemlig også farvel til en tilværelse med fast job og adresse i Danmark.

Turen er på 8.000 kilometer og tilbagelægges i løbet af 15 måneder.

De fleste af deres ejendele er solgt, og huset i Sakskøbing byttes ud med telt og soveposer, et primitivt, transportabelt køkken og et liv, hvor mad og tøj dagligt skal pakkes ned i kajakkernes vandtætte rum.