Dansk film vender hjem fra Berlinalen uden bjørn i bagagen

To danske film var i spil til at vinde Krystalbjørnen for bedste børnefilm ved filmfestivalen i Berlin, Berlinalen, men det blev hverken "Cykelmyggen og Minibillen" eller "Antboy: Den Røde Furies Hævn", der løb med prisen, som blev uddelt fredag.

Krystalbjørnen gik derimod til den svenske "Flocken", der er instrueret af Beta Gårdeler, mens den hollandske "Prins" blev fremhævet af juryen.

I kategorien for bedste kortfilm var den danske "Pebbles at Your Door" nomineret, men her pegede juryen på den britiske "A Confession", der er instrueret af Petros Silvestros.

Dansk film er som sædvanlig godt repræsenteret ved den årlige filmfest, men på forhånd var forventningerne, til at der ville falde priser af i form af de eftertragtede bjørne, afdæmpede hos det Det Danske Filminstitut.

- Der er ikke nogen af de danske film, der står specielt højt i favoritfeltet i år, sagde administrerende direktør i Det Danske Filminstitut, Henrik Bo Nielsen, ved festivalens start.

De seneste år har Danmark haft stor succes ved Berlinalen. Blandt andet med "En Kongelig Affære", der hev to af de største priser, Sølvbjørnen, hjem i 2012: Mikkel Boe Følsgaard for bedste skuespiller og Nikolaj Arcel og Rasmus Heisterberg for bedste manuskript.

Guldbjørnen og de andre hovedpriser ved Berlinalen uddeles lørdag aften.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip