Dansk flyselskab fløj Obamas følge rundt i Afrika

Da den amerikanske præsident, Barack Obama, for ganske nylig var på besøg i Kenya og Etiopien, lå et dansk flyselskab i slipstrømmen af præsidentflyet Air Force One.

Det Hvide Hus havde hyret det danske flyselskab Danish Air Transport (DAT) til at transportere præsidentens følge rundt under Afrika-besøget, skriver branchemediet check-in.dk.

- Det er første gang, at Det Hvide Hus benytter et ikke-amerikansk flyselskab til sådan en opgave. Det er vi ekstremt stolte over, siger DAT's ejer og administrerende direktør, Jesper Rungholm, til check-in.dk.

Selskabet måtte ombygge et MD87-fly (OY-JRU) til lejligheden. Flyet har normalt 135 sæder, men blev indskrænket til 83 sæder, hvoraf de 68 er Business Class, i forbindelse med VIP-opgaven.

Jesper Rungholm og hans besætning fløj fra Billund til Frankfurt den 23. juli for at hente en række amerikanske udenrigskorrespondenter, personale fra Det Hvide Hus samt et større antal Secret Service-agenter.

Ved ankomsten til Nairobi sluttede DAT-flyet sig til det samlede hold, der bestod af Air Force One, US Air Force C5, tre C17-fly samt et Boeing 757 og et Boeing 737-fly.

Af sikkerhedsmæssige årsager blev alle fly i følget flyttet til Dar-es-Salaam i Tanzania de følgende to dage.

- Der var stillet krav om, at vi havde vores egen vagt med på turen. Vi lejede i et dansk sikkerhedsfirma en medarbejder, der har en fortid som jægersoldat. Han fik til opgave at stå vagt ved flyet, mens det stod på jorden, siger Jesper Rungholm til check-in.dk.

Søndag den 26. juli fløj alle flyene tilbage til Nairobi og derfra direkte videre til Addis Abeba i Etiopien, som var præsident Barack Obamas andet besøg på Afrika-turen.

Tirsdag gik turen fra Addis Abeba til Frankfurt, hvor Obamas følge rejste videre med United-rutefly direkte til USA.

Ifølge branchemediet er flere medarbejdere hos DAT i gang med at ombygge MD87-flyet til den sædvanlige konfiguration med 135 sæder.

Det skal herefter blandt andet flyve fodboldklubben Brøndby IF til Nicosia på Cypern i næste uge.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip