Dansk Folkeparti betænkelig ved frasalg af dankort-ejer

Et frasalg af virksomheden, som Danmarks Nationalbank ejer en stor bid af, kan komme til at gå udover forbrugerne, mener partiets erhvervsordfører, Hans Kristian Skibby (DF).

»Umiddelbart er jeg betænkelig ved den her situation, da det ikke gør styringsmekanismen bedre set i forhold til, at forbrugerne ikke kommer til at betale for meget for deres betalingsservice,« siger Hans Kristian Skibby og bruger elsektoren og vandværkerne som eksempler på, at priserne kan stige, selv om det modsatte var intentionen.

Børsen skriver tirsdag, at Danske Bank, Nordea, norske DnB Bank og Danmarks Nationalbank, der ejer størstedelen af Nets, forsøger at sælge virksomheden for op mod ti milliarder kroner. Salgsplanerne er ikke bekræftet af ejerkredsen, og derfor vil hverken de Radikale eller Socialdemokraterne udtale sig om et eventuelt frasalg. Sidstnævnte sår tvivl om, hvorvidt Nets overhovedet er til salg.

»Hvis der var ved at ske noget i den retning, så går jeg ud fra, at forligskredsen var blevet orienteret,« siger erhvervsordfører Benny Engelbrecht (S) med henvisning til de partier - alle undtagen Enhedslisten - der har indgået dankortaftalen, der løber frem til 2022.

Men Dansk Folkeparti holder fast i partiets skepsis.

»Mange kigger mod Danmark, når de skal tilrettelægge deres betalinger, fordi vi har et driftsikkert og relativt billigt system i dag. Hvis man kommercialiserer det og gør det 100 procent til en privat virksomhed, så er jeg betænkelig ved, om det er den rigtige måde at gøre det på,« siger Hans Kristian Skibby.

»Andre steder har man forsøgt at fastholde en form for statslig styring, når man har solgt statslige aktiver, og det skulle man måske også prøve at undersøge, om man kan i det her tilfælde,« fortsætter han.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip