Dansk Folkeparti: Det offentlige skal have »muskelkraft«

Det gentog Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl (DF), ved partiets sommergruppemøde, der blev rundet af onsdag med et pressemøde foran skonnerten »Halmø« i havnen i Helsingør.

»Vi mener, at nulvækst er det samme som at skære ned. Der skal være råd til de ældre, til sygehusene, og det koster penge. Derfor går vi ind for det samme, som vi gik til valg på i 2011, og som vi var enige med Venstre og Konservative om - nemlig en begrænset offentlig vækst. At andre partier så har skiftet holdning, det er deres ansvar. Vi har bare stået fast,« sagde Kristian Thulesen Dahl.

Han slog fast, at partiet er optaget af at sikre gode forhold for syge og ældre, og »det kræver, at det offentlige har nogle ressourcer, noget muskelkraft«.

Kristian Thulesen Dahl understregede, at Dansk Folkeparti ikke nødvendigvis går efter at blive en del af en eventuel kommende borgerlig regering.

»Vores mulighed for indflydelse er størst uden for regering. Det vil give mulighed for at søge maksimal indflydelse,« sagde Thulesen Dahl.

»Vi vil også efter et valg agere som i 00erne og gå efter maksimal indflydelse. Det er vigtigt, at danskerne kender vores udgangspunkt, og så må vi efterfølgende stå til regnskab for de kompromisser, vi indgår,« sagde han.

Dansk Folkeparti er optaget af at sikre, at kommunerne har tilstrækkelig med ressourcer til at sikre de ældre og de syge en ordentlig pleje og behandling. Det slog gruppeformand Peter Skaarup (DF) fast flere gange under pressemødet.

Han slog også til lyd for, at borgere, der efter indlæggelse på sygehuset skal i genoptræning, får en fast person tilknyttet til at sikre genoptræningsforløbet.

»Vi foreslår, at alle, der har brug for genoptræning, får en tovholder, der kan lede den pågældende gennem virvaret af regler. Der har været nogle tilfælde, hvor der ikke snakkes godt nok sammen i det offentlige system. Der er gjort meget omkring kræftbehandlingen, men også omkring genoptræning skal vi gøre noget,« sagde Peter Skaarup.

 

Dagens Gossip