Dansk Folkeparti foreslår landsdækkende DNA-register

Det er retsordfører Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti, der siger man nu fremsætter et beslutningsforslag til oprettelesen af et landsdækkende DNA-register.

Det sker blandt andet på baggrund af de to sexkipnanings-sager på Fyn, og et knivdrab på 41-årig kvinde i Virum.

- Registret skal oprettes på baggrund af PKU-registret, der er et sundhedsregister ved Statens Serum Institut, som opbevarer blodprøver fra alle nyfødte siden 1982. Hvis man er født før 1982, skal det være muligt at lade sig registrere frivilligt, og så skal udlændinge med fast ophold i Danmark også indgå i registret, mener Peter Skaarup.

Han mener, at et sådant DNA-register vil betyde, at langt flere forbrydelser bliver opklaret hurtigt.

- Det vil også medføre, at potentielle serieforbrydere bliver fanget, før de når at begå ny kriminalitet. Vi kan for eksempel se, at DNA-spor viser, at det er den samme mand, der står bag de to uhyggelige sexkidnapninger begået på Fyn. Havde vi haft et nationalt DNA-register, så ville gerningsmanden givetvis være blevet fanget, før han begik sin kidnapning nummer to.

- Endnu et godt argument for et DNA-register ser vi i sagen om et knivmord på en 41-årig kvinde fra Virum. Politiet har længe haft en DNA-profil på gerningsmanden, men altså ikke noget match. Havde politiet haft et landsdækkende DNA-register at søge i, så ville sandsynligheden for at finde et match være langt større. Og når politiet hurtigt kan fange en gerningsmand, så må vi ikke glemme, at det fjerner den utryghed, som mange borgere i nærområdet naturligt nok føler, fordi de har en viden om, at en brutal knivdrabsmand går frit rundt, siger Peter Skaarup.

Dansk Folkeparti forsøger nu at samle et flertal i Folketinget for et DNA-register.

Hvad mener du? Et et landsdækkende DNA-register en god idé? Skriv din mening her:

 

Dagens Gossip