Dansk Folkeparti støtter akutjob

Det bedste skal ikke være det godes fjende. Derfor stemmer Dansk Folkeparti tirsdag for regeringens akutjob, skønt partiet hellere vil forlænge dagpengeperioden med endnu et halvt år for at redde de ledige, som falder ud af systemet fra nytår.

Sådan siger DF's arbejdsmarkedsordfører Bent Bøgsted.

- Dansk Folkeparti støtter akutjobpakken, fordi vi trods alt kan se, at det er en hjælp til ledige, som risikerer at falde ud af dagpengesystemet

- Vi havde hellere set, at man skulle forlænge dagpengeperioden i endnu et halvt år, siger han og fortsætter:

- Vi skal hjælpe de ledige. At statsministeren så har oversolgt det med, at det var 12.500 nye job, det er så hendes problem. Det er en hjælp i den rigtige retning, at der er jobordninger, siger Bent Bøgsted.

Akutjobpakken splitter Folketingets borgerlige fløj. Venstre oplyser først sin holdning efter tirsdagens gruppemøde, Liberal Alliance og De Konservative stemmer imod, mens Dansk Folkeparti stemmer for.

Det afskrækker ikke Bent Bøgsted, at de stærkeste ledige ifølge eksperter løber med akutjob, men de svageste arbejdsløse efterlades tilbage på perronen.

- Problemet er det samme for en stærk eller svag ledig, som er ved at falde ud af dagpengesystemet.

- Der er ikke taget stilling til, hvem det skal målrettes til. Det skal hjælpe dem, der falder ud. Regeringen har ikke spekuleret i de stærke eller svage, siger han.

Arbejdsgiverne har ikke lovet kun at tage ansøgere, som er ved at falde ud af dagpengesystemet, påpeger Bent Bøgsted.

- Hvis de har en jobåbning, vil de sortere i de ansatte, mener han.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip