Dansk Folkeparti vil lade danskerne købe flydende nikotin

Det er ikke rimeligt, lyder det fra Dansk Folkeparti, hvor sundhedsordfører Liselott Blixt (DF) gøre det lovligt at købe nikotinholdig væske til de elektroniske cigaretter.

»I dag er det mange, der selv laver væskerne til e-cigaretterne, og derfor kan der ske skader, fordi folk ikke ved, hvad de har med at gøre,« siger hun.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder og information

»Derfor ville det være mere sikkert at lovliggøre nikotinvæsker, så ville vi undgå nogle af de skader, der kan ske,« siger Liselott Blixt og påpeger, at e-cigaretterne samtidig har den fordel, at de er mindre generende for omgivelserne.

»Det var jo netop det, vi gik til kamp for i den første rygelov, nemlig at vi skulle forhindre passiv rygning. Det lykkedes i høj grad, men sidste skridt på vejen vil være at lovliggøre nikotinprodukter, som ikke generer andre,« siger DF-ordføreren.

Læs også: E-cigaretter rykker fra webshops til gågader

Endnu er der ingen godkendte nikotinvæsker på det danske marked, ligesom ingen danske forhandlere har tilladelse til at sælge væsken. Selve e-cigaretten er fuldt lovlig at sælge og bruge i Danmark, men væske, der indeholder nikotin, karakteriseres som et lægemiddel og kræver derfor en særlig godkendelse.

Ifølge Sundhedsstyrelsen har man ikke modtaget ansøgninger om godkendelse fra hverken forhandlere eller producenter af nikotinholdig væske.

Læs også: Kræftens Bekæmpelse fraråder e-cigaretter

I Sverige og Storbritannien er det lovligt at sælge nikotinvæske, og derfor køber mange danske e-rygere væsken i nabolandene via netbutikker.

 

Dagens Gossip