Dansk golfstjerne vil renses for skattedom

23/05/2013 10:36

BNB

Nyheder
Tilbage i 2010 blev den danske golfstjerne Søren Hansen dømt for skattesvindel i Københavns byret. Men nu vil han sammen med en ikke ukendt advokat, få genoptaget straffesagen og renset sit ry.Sørens Hansens advokat er Michael Amstrup, der sidste år fik frifundet den danske model Camilla Vest Nielsen og hendes mand for skattesvindel. Den afgørelse fik Skat til at ville gennemgå omkring 100 sager på ny, hvor det skal vurderes om skatteansættelserne skal genoptages, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.Søren Hansen forventer, at hans sag er blandt de udvalgte, og sammen med Michael Amstrup har han indsendt en ansøgning til Den Særlige Klageret om at få straffesagen genoptaget.»Det er med glæde, at jeg har konstateret, at Skat af egen fri vilje har følt sig tvunget til at genoptage mange tidligere skattesager med tilsyneladende fejlagtige domsresultater. Personligt forventer jeg, at min sag er blandt puljen af udvalgte sager, der genoptages,« siger han til Jyllands-Posten.Det er Den Særlige Klageret, som kan afgøre genoptagelsen, hvis det bliver vurderet her, at dommen bygger på forkerte forudsætninger og kun ved hjælp af Den Særlig Klageret, kan Søren Hansens bødestraf omgøres.Golfspilleren blev nemlig idømt en bøde af byretten på otte millioner i 2010. Søren Hansen flyttede til Monaco i 1999, men ifølge Skat og bagmandspolitiet havde han endnu en bolig til rådighed i Danmark, hvor han var ofte og desuden deltog i golfarrangementer. Derfor løsrev han sig aldrig fra den danske skattepligt.Danskere som flytter til udlandet kan nemlig godt være skattepligtige i Danmark, hvis man har en dansk bolig og tager skattemæssigt ophold i den. Det vil sige, at man som hovedregel skal have været i Danmark 180 dage på et år eller arbejde i Danmark, mere end det begrænsede tilladte omfang.Byretten sluttede sig altså til Skat og bagmandspolitiet, og dømte Søren Hansen for skattesvig. Han blev dog ikke sendt i fængsel, som bagmandspolitiet krævede, da byretten ikke fandt beviser for bevidst skatteunddragelse.Men siden har Landsskatteretten fastslået, at Søren Hansen var udflyttet og dermed havde løsrevet sig fra den danske skattepligt. Sagen blev juridisk behandlet som en fraflyttersag, som er anderledes end en tilflyttersag, hvor der skal mere til for at blive skattepligtig i Danmark.»Byretsdommen bygger på den afgørende forkerte præmis, at det var en fraflyttersag. Derfor mener jeg, at sagen bør genoptages,« siger Michael Amstrup til Jyllands-Posten.

Mest læste i dag

Tilbage i 2010 blev den danske golfstjerne Søren Hansen dømt for skattesvindel i Københavns byret. Men nu vil han sammen med en ikke ukendt advokat, få genoptaget straffesagen og renset sit ry.

Sørens Hansens advokat er Michael Amstrup, der sidste år fik frifundet den danske model Camilla Vest Nielsen og hendes mand for skattesvindel. Den afgørelse fik Skat til at ville gennemgå omkring 100 sager på ny, hvor det skal vurderes om skatteansættelserne skal genoptages, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Søren Hansen forventer, at hans sag er blandt de udvalgte, og sammen med Michael Amstrup har han indsendt en ansøgning til Den Særlige Klageret om at få straffesagen genoptaget.

»Det er med glæde, at jeg har konstateret, at Skat af egen fri vilje har følt sig tvunget til at genoptage mange tidligere skattesager med tilsyneladende fejlagtige domsresultater. Personligt forventer jeg, at min sag er blandt puljen af udvalgte sager, der genoptages,« siger han til Jyllands-Posten.

Det er Den Særlige Klageret, som kan afgøre genoptagelsen, hvis det bliver vurderet her, at dommen bygger på forkerte forudsætninger og kun ved hjælp af Den Særlig Klageret, kan Søren Hansens bødestraf omgøres.

Golfspilleren blev nemlig idømt en bøde af byretten på otte millioner i 2010. Søren Hansen flyttede til Monaco i 1999, men ifølge Skat og bagmandspolitiet havde han endnu en bolig til rådighed i Danmark, hvor han var ofte og desuden deltog i golfarrangementer. Derfor løsrev han sig aldrig fra den danske skattepligt.

Danskere som flytter til udlandet kan nemlig godt være skattepligtige i Danmark, hvis man har en dansk bolig og tager skattemæssigt ophold i den. Det vil sige, at man som hovedregel skal have været i Danmark 180 dage på et år eller arbejde i Danmark, mere end det begrænsede tilladte omfang.

Byretten sluttede sig altså til Skat og bagmandspolitiet, og dømte Søren Hansen for skattesvig. Han blev dog ikke sendt i fængsel, som bagmandspolitiet krævede, da byretten ikke fandt beviser for bevidst skatteunddragelse.

Men siden har Landsskatteretten fastslået, at Søren Hansen var udflyttet og dermed havde løsrevet sig fra den danske skattepligt. Sagen blev juridisk behandlet som en fraflyttersag, som er anderledes end en tilflyttersag, hvor der skal mere til for at blive skattepligtig i Danmark.

»Byretsdommen bygger på den afgørende forkerte præmis, at det var en fraflyttersag. Derfor mener jeg, at sagen bør genoptages,« siger Michael Amstrup til Jyllands-Posten.