Dansk herredouble vinder suverænt i Indien

Skrevet af admin

25/01/2015

Mest læste i dag

Carsten Mogensen og Mathias Boe kan skrive endnu en turneringssejr på deres efterhånden ganske fyldige cv.

Den danske herredouble i badminton vandt søndag middag i ganske overlegen stil India Championships efter en finalesejr i to sæt over den russiske konstellation Vladimir Ivanov og Ivan Sozonov.

21-9, 22-20 lød cifrene, og danskerne fejrede sejren med en behersket jubel efterfulgt af den lille sejrsdans, de har gjort til deres særlige kendetegn.

I en turnering, som ikke hører til de største i badminton-kalenderen, var Boe og Mogensen reelt på sejrskurs fra første duel i første runde i onsdags.

Danskerne afgav ingen sæt undervejs, og søndagens andet sæt mod russerne var første gang, de for alvor måtte kæmpe for en sætsejr.

Den russiske duo har ved flere lejligheder vist sig som en ubekvem modstander for danskerne, som dog gik på banen med bevidstheden om, at det blev dansk sejr i det seneste møde ved French Open sidste efterår.

Boe og Mogensen blæste da også russerne modstand til side i et ensidigt første sæt, men tabte lidt af koncentrationen i andet, hvor russerne kunne hænge på, indtil danskerne smashede sejren hjem på første ombold.

Herredoublen er eneste danske finaledeltagelse i turneringen. Lørdag røg herresinglen Viktor Axelsen ud efter nederlag i semifinalen.

/ritzau/