Dansk by indfører forbud mod rygmærker

21/03/2015 09:26

Jesper Larsen

Nyheder
Rygmærker har ikke noget at gøre i Aabenraa. Det er konklusionen efter et møde mellem byens restauratører, politiet og kommunen, hvor parterne blev enige om at indføre nultolerance overfor rygmærker i byen. Dialogmødet førte til, at der nu er et uofficielt regelsæt, der gør, at rygmærker ikke længere er velkomne på byens barer, cafeer og restauranter. De nye regler er blevet til, fordi kommunen og politiet er bekymret for udviklingen i området, hvor flere bander tilsyneladende forsøger at etablere sig i byen. - Vi vil gerne undgå, at United Tribuns Forever og lignende bander etablerer sig i Aabenraa. Det er grupper, der er involveret i kriminel virksomhed, og de skaber utryghed blandt borgerne, siger politikommissær Anders Hansen til jv.dk. Politiet frygter særligt, at byens beværtninger vil blive brugt som et redskab til bandernes kriminalitet. - Vi ved, at disse grupper gerne vil ind i restaurationsbranchen for bl.a. at sælge stoffer og hvidvaske sorte penge. Den slags vil vi for alt i verden gerne undgå her i lokalområdet, hvor vi traditionelt ikke har været særligt ramt af den slags kriminalitet, siger Anders Hansen. Og byens borgmester bakker op om det nye initiativ. - Det er enormt vigtigt for mig at signalere, at byens myndigheder står sammen om at undgå kriminelle parallelsamfund. Den måde vi driver by og kommune på, harmonerer ikke med det, banderne står for. Vi ønsker et trygt by- og natteliv, hvor borgerne kan slå sig løs uden at tænke på deres sikkerhed, siger Thomas Andresen, borgmester i Aabenraa Kommune til jv.dk.

Mest læste i dag

Rygmærker har ikke noget at gøre i Aabenraa.

Det er konklusionen efter et møde mellem byens restauratører, politiet og kommunen, hvor parterne blev enige om at indføre nultolerance overfor rygmærker i byen.

Dialogmødet førte til, at der nu er et uofficielt regelsæt, der gør, at rygmærker ikke længere er velkomne på byens barer, cafeer og restauranter.

De nye regler er blevet til, fordi kommunen og politiet er bekymret for udviklingen i området, hvor flere bander tilsyneladende forsøger at etablere sig i byen.

- Vi vil gerne undgå, at United Tribuns Forever og lignende bander etablerer sig i Aabenraa. Det er grupper, der er involveret i kriminel virksomhed, og de skaber utryghed blandt borgerne, siger politikommissær Anders Hansen til jv.dk.

Politiet frygter særligt, at byens beværtninger vil blive brugt som et redskab til bandernes kriminalitet.

- Vi ved, at disse grupper gerne vil ind i restaurationsbranchen for bl.a. at sælge stoffer og hvidvaske sorte penge. Den slags vil vi for alt i verden gerne undgå her i lokalområdet, hvor vi traditionelt ikke har været særligt ramt af den slags kriminalitet, siger Anders Hansen.

Og byens borgmester bakker op om det nye initiativ.

- Det er enormt vigtigt for mig at signalere, at byens myndigheder står sammen om at undgå kriminelle parallelsamfund. Den måde vi driver by og kommune på, harmonerer ikke med det, banderne står for. Vi ønsker et trygt by- og natteliv, hvor borgerne kan slå sig løs uden at tænke på deres sikkerhed, siger Thomas Andresen, borgmester i Aabenraa Kommune til jv.dk.