Dansk junior vinder VM-sølv i skiskydning

18/02/2015

En dansk VM-medalje i skiskydning lyder som et fatamorgana, men det blev virkelighed onsdag eftermiddag.

Den 18-årige Anders Emil Schiellerup var suverænt skydende. Han ramte samtlige 20 skiver, og han løb så tilpas hurtigt på sine ski på ruten, at han vandt VM-sølv for juniorer på banen nær Hvideruslands hovedstad Minsk.

Danskeren begyndte som nummer tre af samtlige rundt regnet 80 løbere og måtte derefter vente helt til afslutningen, før han kunne se favorit efter favorit kæmpe sig i mål i tider, som var dårligere end hans egen.

Anders Emil Schiellerup var 4,7 sekunder langsommere end russeren Kirill Streltsov på den 12,5 kilometer lange rundstrækning, og han var 11 sekunder hurtigere end endnu en russer, Igor Sheltko, som tog bronzen.