Dansk krigsindsats har ikke været omkostningerne værd

I en Megafonmåling svarer halvdelen af de adspurgte, at den danske krigsindsats i Afghanistan ikke har været de menneskelige og økonomiske omkostninger værd, mens kun 29 procent mener, at det har været værd at gå i krig.

Derudover mener lidt over halvdelen af de adspurgte, at krigene i Afghanistan og Irak har øget terrortruslen mod Danmark, og at Danmark har deltaget for meget i internationale krige siden 11. september 2001.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og information

Holdningen møder forståelse blandt de politikere, der mest helhjertet har støttet krigen i Afghanistan.

»Jeg har selv hele tiden tumlet med spørgsmål om, hvad der var rigtigt at gøre. Der har været masser af usikkerhed, men det bør der også være. Jeg holder ikke af krige, hvor folk chauvinistisk råber deres støtte ud«, siger udenrigsordfører for Dansk Folkeparti Søren Espersen (DF) til avisen.

Søren Espersen mener dog, at det er svært at gøre op, om en krig har været indsatsen værd.

»Var det så også værd at bombe Dresden under Anden Verdenskrig, eller havde Afghanistankrigen været mere værd, hvis 20 danske soldater var blevet dræbt og ikke 43«.

Hos Venstre mener forsvarsordfører, Troels Lund Poulsen (V), at skepsissen skyldes, at Danmark sagde ja til at gå ind i et af de hårdeste områder i Afghanistan.

»Vi har taget et stort internationalt engagement på os, og det er klart, at det for nogle kan gøre det svært, om det har været prisen værd«, siger han.

Resultaterne ærgrer Flemming Vinther, som er formand for Hærens Konstabel- og Korporalforening, for ifølge ham har soldaterne løst deres opgave i Afghanistan.

»Målingen kunne tyde på, at mine medlemmer skal til at forsvare deres indsats til familiemiddage, og det kan godt blive lidt trættende«, siger han til Politiken.

 

Dagens Gossip