Dansk kvinde skriver pokerhistorie

For første gang i turneringsseriens 12-årige levetid var det nemlig en kvinde, der løb med sejren, da Mette Louise Christiansen vandt turneringen og en førstepræmie på hele 528.570 kroner.

Og som om det ikke var nok, så blev turneringens andenplads ligeledes besat af en kvindelig pokerspiller. Den tilfaldt nemlig Tina Christensen, som kan tage en præmiecheck på 370.880 kroner med sig hjem.

- Det er helt vildt fantastisk. Det havde jeg virkelig ikke regnet med, da turneringen startede, men det er selvfølgelig helt vildt fedt at have vundet så stor en turnering, siger Mette Louise Christiansen.

Med sejren følger mere end en halv million kroner, og dem er der allerede planer for.

- Jeg tror, der er lidt klatgæld, der skal ud af verden, og så tager jeg nok et smut til Las Vegas, fortæller den glade og nykårede WPT Vejle-mester, der er fra Sønderborg.

Mette Louise Christensens sejr falder efter fem dages pokerspil under Danske Spil WPT National Vejle på Casino Munkebjerg.

Her var en stjerneparade af landets bedste pokerspillere med fra start ved turneringen, der kulminerede tirsdag med et otte-mand stort finalebord. Og her var det altså den kvindelig duo, der løb med al opmærksomheden.

Pokerproen Martin B. Hansen var ellers finalebordets klart største navn, men turneringshajen blev slået ud som mand første. Bødlen var Tina Christensen, og dermed lagde kvinderne tidligt på dagen stilen.

Og da Keld Skov så blev elimineret som nummer tre, stod det så klart, at den historiske WPT-sejr til en kvindelig pokerspiller ville blive en realitet.

Det blev Mette Louise Christiansen, der trak sig sejrrigt ud af den afgørende heads-up, men selvom Tina Christensen måtte nøjes med andenpladsen, var også hun glad og stolt over sin indsats.

- Selvfølgelig ville jeg gerne have vundet, og jeg havde også chancerne til det. Så jeg er da lidt skuffet, men mest af alt er jeg stolt over det, jeg har præsteret. Jeg synes, det er helt vildt flot, at to piger ender med at spille om sejren. Det viser, at kvinderne sagtens kan være med, mener Tina Christensen, der får 370.880 kroner for sin andenplads.

Finalebordet ved Danske Spil WPT National Vejle 2014:

1: Mette Louise Christiansen 528.570 DK
2: Tina Christensen 370.880 DK
3: Keld Skov – 238.500 DK
4: Kim Velbæk – 176.500 DK
5: Jesper Vistisen – 132.530 DK
6: Ulrik Pedersen – 106.300 DK
7: Jakob Pilgaard – 88.050 DK
8: Martin B. Hansen – 70.530 DK

 

Dagens Gossip