Dansk landstræner har formet tyske fløje til stjerner

De danske håndboldherrer skal passe på Tysklands farlige fløje, Uwe Gensheimer og Patrick Groetzki, når Tyskland tirsdag aften er modstanderen ved VM i Qatar.

Det ved landstræner Gudmundur Gudmundsson bedre end nogen anden, eftersom han har trænet begge i sin tid i Rhein-Neckar Löwen helt frem til sidste sommer.

- Jeg har trænet Gensheimer og Groetzki i fire år. De er blevet meget gode nu. Gensheimer er blevet en meget stor stjerne, han er en af de bedste.

- Uwe er kaptajn på holdet, og han har præsteret meget godt under denne slutrunde og i de seneste år i Tyskland, siger Gudmundsson.

Den danske taktik er derfor i høj grad også lagt an på at sætte en stopper for Gensheimer, de øvrige fløje samt tyskernes dygtige højreback Steffen Weinhold.

- Vi har en strategi, der skal lukke Gensheimer ned, for de har meget dygtige fløjspillere.

- Gensheimer er meget farlig i overtalsspillet og i kontrafasen. Men der er mange andre, som er dygtige på det tyske hold. Vi skal også holde øje med Steffen Weinhold. Han er en nøglespiller på holdet, vurderer landstræneren.

Gensheimer er udmærket klar over, at Gudmundsson vil forberede danskerne godt på tyskernes fløje og kontraspil.

- Det bliver svært at overraske ham, erkender Gensheimer.

- Danskerne ved nogenlunde, hvordan vi spiller, og vi ved, hvordan danskerne spiller. Det kommer hele tiden an på, at man i spilsituationerne træffer de rigtige beslutninger, siger den tyske landsholdsanfører.

Han tænker endnu ikke på, at førstepladsen i gruppen er så godt som sikret, hvis det ender med tysk sejr over Danmark. Tyskland har fire point, mens Danmark har tre.

- Vi koncentrerer os kun om kampen mod Danmark. Det andet kan vi begynde at tænke på, hvis vi får to point i kampen mod danskerne, lyder det fra Gensheimer.

Kampen mellem Tyskland og Danmark går i gang klokken 19.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip