Dansk Metal stoler på vækstpakke

Danske virksomheder skaber med den ene hånd job i udlandet, mens de med den anden hånd nedlægger danske arbejdspladser.

Det viser en ny analyse fra Dansk Industri.

- Analysen viser, at danske virksomheder er stående og at de sagtens kan konkurrere på de internationale markeder, og det er jo netop derfor, de er i stand til at tage til Kina, Indien og til lignende steder og vinde markedsandele, og dermed også øge beskæftigelsen, siger Allan Lyngsø Madsen, cheføkonom hos Dansk Metal, til Newspaq.

422 virksomheder har deltaget i analysen, som dokumenterer at de danske virksomheder har skabt 12.700 job i udlandet, mens der er blevet nedlagt 2500 stillinger herhjemme.

Hos Dansk Metal stoler man på, at regeringens kommende vækstplan kan afhjælpe problemet med jobsvind i Danmark.

- Vi skal også have skaffet øget beskæftigelse herhjemme, og der sidder man jo netop nu og arbejder på at skabe bedre rammer for, at vi også kan gøre det fremadrettet i forhold til, at man sidder og forhandler om regeringens udspil til en vækstplan, siger Allan Lyngsø Madsen.

En af de ting regeringen vil gribe fat i, er en sænkelse af afgifterne på energi.

- Det vi har tænkt med vækstplanen, er, at det skal være billigere og med flere muligheder for virksomhederne at være herhjemme. Det er sådan set hele ideen med vækstplanen. Virksomhederne har brug for noget hjælp i form af de her afgiftslettelser fra regeringen, og det er vi kommet med, siger Leif Lahn Jensen, arbejdsmarkedsordfører hos Socialdemokraterne, til Newspaq.

I 2011 var der 1.267.000 ansatte i danske datterselskaber i udlandet. Det er 59.000 flere end i 2010.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip