Dansk OL-billet er også på spil mod Island

OL i Rio næste år er noget af en gulerod for de danske håndboldherrer inden mandagens 1/8-finale mod Island ved VM i Qatar.

Vinder Danmark over Island, er deltagelsen dog ikke sikret, men Danmark er meget tæt på adgang til kvalifikationsturneringen, forklarer sportschef i Dansk Håndbold Forbund (DHF), Ulrik Wilbek.

- En sejr betyder med 90 procents sikkerhed, at vi er med i OL-kvalifikationen. Der er én ting, der kan gøre, at vi ikke er det alligevel.

- For en ottendeplads vil i første omgang sende os uden for det gode selskab. Men en ottendeplads kan også være nok, hvis et af de syv bedste hold ved VM vinder EM, siger Wilbek.

Sportschefen slår fast, at et nederlag til Island i første omgang vil sende Danmark ud af OL. Hvis det sker, kan kun et topresultat ved EM i Polen næste år redde de danske OL-muligheder.

Den tidligere landstræner oplevede store skuffelser ved OL i 2008 og 2012 med herrerne, så olympisk succes er noget, han gerne ser ske i sommeren 2016.

- OL er det ultimative. For os er det ikke større end EM og VM, men OL er der kun hver fjerde år. Derfor er det noget særligt, siger Wilbek.

Også for Anders Eggert er drømmen om at komme til OL i Rio ekstra motiverende inden opgøret mod Island.

- Det er den vigtigste kamp ved dette mesterskab. Det er der slet ingen tvivl om.

- Det er den eneste knald-eller-fald-kamp, der handler om at få de OL-kval-pladser. Så det er nu, vi skal vinde, lyder det fra Eggert.

Mikkel Hansen tager det mere som en selvfølge, at kampen mod Island skal vindes.

- Alle vil da gerne med til OL, så derfor skal vi da kæmpe alt det, vi kan for at vinde over Island. Men jeg tror nu ikke, at en plads i OL-kvalifikationen ændrer så meget.

- Hvis man er til VM, så er man vel ikke med for at tabe, påpeger Mikkel Hansen.

- Det en ekstremt vigtig kamp for os. Vi vil alle sammen gerne nå langt i denne turnering. Det gør vi kun ved at vinde over Island.

- Det er en kamp, vi glæder os helt vildt meget til. Island er et godt hold, som spiller på mere eller mindre samme måde, som vi gør.

- Så det bliver en svær, men også sjov kamp mod en masse venner og mennesker, som jeg kender personligt, siger han.

Alt venskab bliver dog lagt på hylden i to timer, når spillerne går på banen i Lusail Multipurpose Hall.

Og så er der også en endnu større gulerod for Mikkel Hansen, for VM-guld vil sende Danmark direkte til OL og i en behagelig bue uden om kvalifikationskampene. Og det er en bedre måde at gøre det på.

- Det kan jeg love dig for, at det er, konstaterer Mikkel Hansen knastørt.

Kampen mod Island går i gang klokken 19.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip