Dansk pilot lander som den første et passagerfly på Sydpolen

07/12/2012 21:50

John Meyer

Nyheder
Det var det norske Polarinstitut, NPI, der havde bestilt det schweiziske flyselskab til at flyve turen fra Cape Town i Sydafrika til den antarktiske indlandsis. Turen tog mindre end seks timer. Landingen skete ved den videnskabelige Troll-station 235 kilometer fra kysten. Der var mange forberedelser forud for den banebrydende flyvning. Flykaptajn Dennis Kær har arbejdet på projektet i mere end et år. - Forberedelserne til turen var omfattende. Man skal tage alt i betragtning og være forberedt på alt, siger Dennis Kær. Vejret var perfekt den 28. november, og både flyveturen og landingen gik glat. - PrivatAir har en lang forhistorie med operationelle og tekniske udforrdringer. Vi er stolte af at det lykkedes PrivatAir at organisere og gennemføre en flyvning til et af de mest afsides og ugæstfrie steder på kloden, siger PrivatAir’s administrerende direktør Greg Thomas.

Mest læste i dag

Det var det norske Polarinstitut, NPI, der havde bestilt det schweiziske flyselskab til at flyve turen fra Cape Town i Sydafrika til den antarktiske indlandsis. Turen tog mindre end seks timer. Landingen skete ved den videnskabelige Troll-station 235 kilometer fra kysten.

Der var mange forberedelser forud for den banebrydende flyvning. Flykaptajn Dennis Kær har arbejdet på projektet i mere end et år.


- Forberedelserne til turen var omfattende. Man skal tage alt i betragtning og være forberedt på alt, siger Dennis Kær.


Vejret var perfekt den 28. november, og både flyveturen og landingen gik glat.


- PrivatAir har en lang forhistorie med operationelle og tekniske udforrdringer. Vi er stolte af at det lykkedes PrivatAir at organisere og gennemføre en flyvning til et af de mest afsides og ugæstfrie steder på kloden, siger PrivatAir’s administrerende direktør Greg Thomas.