Dansk politi afslører pædofilimistænkt i USA

»Det her er en sag blandt mange, hvor vi finder billeder eller videoer på nettet og kan hjælpe andre lande i efterforskningen. På samme måde hjælper de os,« siger politikommissær Flemming Kjærside fra Rigspolitiets Nationale IT-efterforskningssektion.

En videosekvens af overgrebet mod pigen dukkede op på flere hjemmesider, hvor pædofile udveksler billeder. Her afslørede en dansk analyse af billederne, at de var optaget på en skole i Washington.

I et samarbejde mellem dansk, australsk og amerikansk politi blev der samtidig identificeret en e-mailadresse, som førte frem til den 37-årige mand, der nu er fængslet.

Ved hjælp af billederne lykkedes det samtidig at identificere den otteårige pige, der var elev på skolen, hvor overgrebet tilsyneladende fandt sted.

Ifølge CNN var den sigtede formand for skolens forældreråd, og han filmede angiveligt overgrebet på skolen med sin mobiltelefon. Han er nu sigtet for blandt andet produktion, distribution og besiddelse af børneporno.

Retsdokumenter afslører ifølge CNN, at han tilbage i 2009 blev sigtet for »uanstændige handlinger« med et barn og for blufærdighedskrænkelse, men sigtelserne blev droppet på grund af manglende beviser.

 

Dagens Gossip