Dansk sangfugl bryder familietradition

Hun har udgivet to album med et af Danmarks største pladeselskaber Sony i ryggen. Alligevel er det langt fra alle i Danmark, der kender sangerinden Hannah Schneider og hendes elektroniske poptoner.

Men det kunne hun godt tænke sig var anderledes.

- Hvis jeg vidste, hvorfor jeg ikke kommer endnu bredere ud, havde jeg gjort noget ved det. Men indtil videre har jeg stadig masser af optur over at skabe musik, siger Hannah Schneider.

Med en musikalsk og arbejdsom familie bag sig, er den 31-årige sangerinde da heller ikke så nem at slå ud.

- Jeg kommer fra en hardcore familie, hvor man rejser rundt, kæmper og øver sig rigtig meget. Det har givet mig en hårdhed, så jeg normalt ikke tør tro på noget, før det er der, siger Hannah Schneider.

Elektropop-sangerinden har derfor lært at arbejde hårdt og klare sig selv.

- Jeg er vant til at tænke, at det er en barsk verden, hvor man er alene. Jeg har derfor været meget opsat på at få mig en gør det selv-kvinde-mentalitet for at overleve det, siger Hannah Schneider.

Trods det tyskklingende navn er der intet fra vores naboland i Hannah Schneider. Derimod kommer hendes forfædre fra Rusland og USA, mens hun selv er født i Danmark.

Men det er ikke kun internationalt blod og disciplin, Hannah Schneider har arvet fra sin familie. Også glæden og talentet for musik har hun taget med sig fra sin opvækst, hvor både bedsteforældre, forældre og søskende har spillet og spiller klassisk musik på meget højt niveau.

- Jeg er nærmest født nede i orkestergraven på Det Kongelige Teater. At jeg ikke selv har valgt at spille klassisk musik men pop, er derfor lidt et oprør. Da jeg var teenager, tænkte jeg ikke over det. Men det har jeg gjort siden hen, siger den 31-årige sangerinder.

Med en hel familie fyldt af kendte, klassiske musikere er sangerinden derfor lidt det sorte får i Schneider-klanen.

- Mine forældre ville vildt gerne have, at jeg skulle øve mig på min violin og mit klaver, men de kunne godt se, hvor meget jeg brændte for min egen musik. De respekterer mit valg. De har dog ikke set særlig mange af mine koncerter, siger Hannah Schneider.

Den danske sangfugl har dog ikke kun haft mod til at bryde med familietraditionerne. Også sine egne vaner og fremgangsmåde holder Hannah Schneider af at udfordre.

- Jeg har en meget stærk trang til at sætte mig selv derud, hvor det gør ondt. Hvis jeg spiller på det samme klaver hver gang, bliver det den samme lyd, jeg får. Jeg prøver derfor altid at angribe min musik fra forskellige veje, fortæller Hannah Schneider.

På sit sidste album optrådte hun således helt alene med sine sange live, mens hun på sit nye album omvendt har presset sig selv til at skrive sangteksterne sammen med andre for at bryde med sin gængse tankegang.

Albummet "Red Lines" er ude den 27. oktober.

Newspaq