Dansk sejler har lagt sig i spidsen ved VM i matchrace

VM i matchrace for de kvindelige sejlere begyndte onsdag. 16 hold fra otte nationer deltager, og to ud af de tre danske deltagere har guld-ambitioner.

En af de danske udfordrere til VM-guldet er rutinerede Lotte Melgaard, som fik en drømmestart på VM med otte sejre ud af otte mulige og nu topper stillingen.

- Vi er kommet godt fra start, fordi vores "boathandling" er bedre end de andres. Vi er vant til at sejle større både, så vi kæntrede kun to gange, mens vores konkurrenter kæmpede endnu mere med at holde masten lodret.

- Vores mål med VM er en plads i semifinalen, og vi mangler noget stævnetræning for at være helt skarpe i de tætte situationer. Men så længe det bliver ved med at blæse, er vores chancer gode.

- I morgen skal vi op mod nogle skrappere modstandere, så vi skal blive ved med at sejle, som vi gjorde i dag for at holde fast i føringen, siger Lotte Melgaard i en pressemeddelelse.

Camilla Ulrikkeholm, som ligger nummer to på verdensranglisten efter den regerende svenske verdensmester, Anna Östling, stiler også efter en guldmedalje efter to andenpladser ved VM i 2013 og 2014.

- Jeg tror, vi satte ny rekord i flest kæntringer på én dag, siger Camilla Ulrikkeholm.

Fem kæntringer blev det til på grund af uforudsigelige kastevinde, som huserede på baneområdet.

Torsdag skal hun og de andre sejlere havde et ekstra lag tøj på. Temperaturen vil nemlig falde og vinden blive endnu kraftigere.

Der sejles semifinaler og finaler i weekenden lige ud for molen i Middelfart Marina, hvor sejladserne kan følges på tætteste hold.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip