Dansk slagteri politianmeldes for hestefusk

Hårby Slagtehus i Skanderborg er blevet meldt til politiet af Fødevarestyrelsen for at blande både hestekød og svinekød i oksekød.

Det bekræfter lederen af Fødevarestyrelsens Rejsehold, Michael Rosenmark, over for tv2.dk.

- Jeg kan bekræfte, at vi har politianmeldt virksomheden, fordi de har vildledt deres kunder i forbindelse med salg af hestekød, siger Michael Rosenmark til tv2.dk.

I kontrolrapporten fra besøget på Hårby Slagtehus den 13. februar kan man således læse:

"Privat og virksomhedskunder har bestilt oksekød og modtaget produkter bestående af blandede dyrearter, herunder hakket oksekød iblandet hestekød og/eller sokød"

Det er ikke i sig selv ulovligt at blande heste- og oksekød, hvis blot kunder og slutforbrugeren i pizzeriaet får klar besked om, hvad de køber.

Slagteriet har tidligere fortalt, at de restauranter, som er kunder i slagteriet, var orienteret om, at firmaets "pizzakød" både indeholder kød fra hest og okse.

Fødevarestyrelsens Rejsehold har haft særligt fokus på sammenblandet kød efter skandalen om hestekød i okselasagne og flere andre færdigretter, som er havnet i europæiske og danske frysediske.

Hestekød er ikke farligt eller usundt for mennesker. Men i Frankrig er der konstateret hestekød, som muligvis er solgt til menneskeføde, og som har indeholdt medicinen pehnylbutazon, som kan være skadelig for mennesker.

/Ritzau/

 

Dagens Gossip