Dansk soldat fra Nordjylland dræbt i Afghanistan

En dansk soldat blev natten til torsdag dræbt i Afghanistan, da han under en patrulje blev ramt af en sprængning. De nærmeste pårørende er underrettet.

Soldaten blev omgående hjulpet af sine kolleger, men han blev erklæret død som følge af de læsioner, han havde fået.

- Det er med stor sorg, at jeg her til morgen må meddele, at vi i nat har mistet en af vores meget erfarne soldater under en operation i Afghanistan, siger chefen for Hærens Operative Kommando, generalmajor Agner Rokos.

- Det er et hårdt slag for os alle og især for soldatens familie. Det er med stor medfølelse, at vi tænker på familien og på den dræbtes kammerater.

- Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe familien herhjemme og for at støtte kammeraterne og kollegerne i Helmand.

Den dræbte soldat var udsendt fra Jægerkorpset i Aalborg, og han var med sin enhed fra Task Force 7 på en patrulje til fods i Upper Geresk Valley nordøst for Gereshk i Helmand, da han blev ramt af en eksplosion.

Task Force 7 er en specialstyrkeenhed, der arbejder med at træne Helmands specialpolitistyrke, som holder til i provinshovedstaden Lashkar Gah.

51 danske soldater har mistet livet under de internationale operationer i Afghanistan og Irak siden 2002. 43 er dræbt i Afghanistan, mens otte er døde i Irak. I 2012 mistede ingen danske soldater livet.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip