Dansk sommerhede griller rejsebranchen

Langt de fleste danskere jubler over de høje temperaturer, som sommeren indtil videre har budt på. Men enkelte steder fører de mange sommerdage hængende mundvige med sig.

For det strålende danske sommervejr i højsæsonen kaster mørke skygger over charterselskabernes økonomi. Det skriver Jyllands-Posten torsdag.

Alt for mange rejser er således blevet solgt med massive rabatter, og det koster branchen et trecifret millionbeløb i mistede indtægter.

Det kan blive vanskeligt at indhente resten af året, da en meget stor del af indtjeningen hentes i juli, som er årets travleste måned.

- Det har ikke været en særlig sjov sommer. Vi har måttet sælge alt for mange rejser for billigt, og det kan mærkes direkte på bundlinjen, siger Jan Vendelbo, direktør i Spies, til Jyllands-Posten.

Forbrugerne har i juli kunnet rejse til de varme middelhavslande til uhørt lave priser, og udsalget er ikke slut.

- August er en udfordrende måned for os. Der er god plads, og vi sætter priserne markant ned på mange rejser for at fylde flyene, fortæller Jan Vendelbo.

Det er ifølge Jyllands-Posten hele rejsebranchen, som mærker, at mange danskere bliver hjemme i sommervarmen.

Det vurderes, at priserne på samtlige rejser i gennemsnit er faldet med omkring 400 kroner. Flere end 300.000 danskere vælger at rejse på charterferie i højsæsonen - hvilket i givet fald giver et tab på 120 millioner kroner.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip