Dansk stjerneskuespiller stjal legetøj

Fartbølle i "Lev Stærkt", varulvekæreste i "Når dyrene drømmer" og narkobaronens håndlanger i "Kraftidioten". 28-årige Jakob Oftebro synes at være alle steder for tiden.

Til foråret gør han sig som prins i filmatiseringen af fantasyromanen "Skammerens Datter". Men hvornår har det unge stjerneskud selv skammet sig?

Svaret skal findes i Jakob Oftebros norske barndom. Dengang bragte hans snarrådighed og rappe fingre ham ofte i unåde hos hans mor.

- Jeg havde en ven, der havde den flotteste batmobil. Hver gang min mor havde været henne og hente mig, og vi så kom hjem, forsvandt jeg altid lige bagefter.

- Når min mor så kaldte på mig: "Jakob, hvad laver du?" og så jeg sad med den, så var hun bare sådan: "Åh nej, har du nu taget den igen?!"

- Så skulle vi gå tilbage til min kammerat, hvor jeg skulle stå og være sådan helt ked af det. - "Hvad siger man så?" - "Undskyld". Og så skulle vi gå hjem igen, fortæller Jakob Oftebro.

Der var dog ingen ond vilje bag drengestregerne, som Jakob Oftebro selv beskriver som "en slags semi-hobby-kleptomani".

- Jeg skammede mig helt vildt. Men jeg gjorde det alligevel igen. Mest fordi, jeg jo så havde en god undskyldning for at komme hen til ham igen.

- Du ved, ligesom når man står op om natten og siger, "jeg kan ikke sove". Det gør man jo egentlig bare fordi, man ikke gider gå i seng.

- Så hvis jeg ikke havde lyst til at skulle hjem fra min kammerat, så stjal jeg bare en af hans ting. For så vidste jeg, vi blev nødt til at skulle tilbage senere for at aflevere den. Så fik vi lige ti minutter til at være sammen og lege igen, fortæller Jakob Oftebro med et skælmsk smil.

Jakob Oftebros legekammerat havde da også flere fine fristelser for en fingernem skuespiller in spe.

- Jeg stjal lidt forskelligt hver gang. Han havde også en flot dinosaur og nogle Turtles-figurer, jeg ikke havde. Nogle gange tog det en uge, før min mor fandt ud af det, fortæller han.

"Skammerens Datter", der er baseret på Lene Kaaberbøls ungdomsbog af samme navn, får premiere i marts 2015.

Newspaq

 

Dagens Gossip