Dansk Supermarked henter ny koncernøkonomichef i Tesco

15/04/2013 21:20

BNB

Nyheder

Mest læste i dag

Dansk Supermarked, der står bag Bilka, Føtex, Salling og Netto, har hentet endnu en topchef fra den britiske supermarkedsgigant, Tesco. Denne gang handler det om Chris Nicholas, som skal være Dansk Supermarkeds nye koncernøkonomidirektør fra 1. juli 2013. Det oplyser den danske dagligvarekæmpe mandagChris Nicholas kommer med bred finansiel baggrund og erfaring fra international detailhandel, senest som CFO i Tesco Polen. Udover dette har Chris Nicholas bl.a. været leder af Tescos internal audit-division i Asien og arbejdet for Siemens.

Adm. direktør i Dansk Supermarked Per Bank anser Chris Nicholas for at være et af de største talenter i Tescos organisation.

"Med Chris har vi sikret os den rette person til at stå i spidsen for arbejdet med at løfte økonomifunktionen op på internationalt niveau. Hovedopgaven bliver at sikre et langt stærkere forretningsdrevet samspil mellem kæderne, Commercial og Økonomi," siger Per Bank.Samtidig besætter Dansk Supemarked ved en mindre ledelsesmæssig rokade stillingen som ansvarlig for koncernens samlede indkøbsdivision, Commercial, med Viktor Jegesi, der er i oktober blev ansat som kædedirektør for Bilka. Den nuværende salgsdirektør i Bilka, Mark H. Nielsen, konstitueres i funktionen som Bilka-direktør.

Også Victor Jegesi blev sidste år håndplukket fra Tesco af  Per Bank, som selv havde et topjob i Tesco inden han i begyndelsen af 2012 tiltrådte jobbet som koncernchef for Dansk Supermarked.

Sidste sommer hentede Per Bank også Mette Maix fra Tesco Slovakiet til Dansk Supermarked som ny direktør for Føtex. Hun havde tidligere været kædedirektør for SuperBrugsen, som er ejet af Dansk Supermarkeds værste konkurrent, Coop. Per Bank har selv været koncernchef for Coop