Dansk Svømmeunion overvældet af bedste VM nogensinde

Det bedste VM nogensinde. Så enkelt kan det siges.

De danske svømmepiger Jeanette Ottesen Gray, Lotte Friis og Rikke Møller Pedersen har gjort det over al forventning i Barcelona og lavet klasse-præstationer i en verdenssport, der bliver satset stort på i langt større nationer som USA og Kina.

Resultatet er gjort op, og med hjem i bagagen har pigerne fire medaljer. To af karaten sølv er pakket ned i Lotte Friis' kuffert for hendes to andenpladser i 800 og 1500 meter fri, Rikke Møller Pedersen slog europa- og verdensrekorden i 200 meter bryst i semifinalen og vandt senere sølv i finalen, mens Jeanette Ottesen Gray satte alle konkurrenterne til vægs i 50 meter butterfly og tog en guldmedalje hjem til Danmark.   - Vi har helt klart haft det bedste VM nogensinde. Vi er selvfølgelig ovenud lykkelige, og det skyldes ikke mindst, at medaljerne er fordelt på tre piger. Vi kommer i otte finaler, og jeg tror ikke, at andre

nationer har den succesrate, siger Dansk Svømmeunions sportschef, Mikkel von Selen. 

Den evaluering kommer i kølvandet på et OL i London 2012, hvor det skuffende ikke blev til en eneste podieplads til pigerne.

Dengang kunne man blandt andet se tårerne løbe ned ad kinderne på Rikke Møller Pedersen, men ifølge Lotte Friis har pigerne netop brugt den dårlige oplevelse fra Legene i London til noget positivt. 

- Vi havde bare ikke heldet ved OL, så det er bare megafedt at vise, at vi godt kunne. Det har været et rigtig, rigtig godt VM, og vi har alle præsteret noget af det bedste svømning, siger Lotte Friis.

Selv om de danske svømmepiger kommer hjem med de flotte resultater, er det dog ikke noget, der overrasker sportschef Mikkel von Seelen.

- Udviklingen har været støt stigende og jævn, og det har den været under tre forskellige landstrænere. Nu har svømmerne nogle år på bagen, og de er gode til at tage det bedste fra deres trænere. Vi har intelligente svømmere, som formår at bruge det bedste fra systemerne, og nu har de i sandhed givet det et yderligere hug, forklarer Mikkel von Seelen og fortsætter:

- Det er ikke, fordi vi lige pludselig er blevet til noget. Det har krævet en masse hårdt arbejde. 

Mikkel von Seelen har i løbet af VM kunnet notere sig, at de tre pigers svømmeegenskaber har skabt begejstring hos kollegerne, men det betyder ikke, at de høje ambitioner nu er nået. - Vi får mange klap på skulderen, og det er lækkert for både svømmerne og trænerne. Danmark er en lille nation, også svømmemæssigt, og vi kommer aldrig til at tage lige så mange guldmedaljer som et land som USA, men vi ser hele tiden plads til forbedring, og det har vi tænkt os at arbejde hårdt efter.

På listen over forbedringer har Mikkel von Seelen blandt andet, at Danmark også skal være repræsenteret i eliten blandt mændene.

Men det er lidt op ad bakke, da Danmarks bedste mandlige svømmer, Mads Glæsner, i øjeblikket afsoner karantæne for doping.   - Vi er selvfølgelig trætte af den situation, men vi har en god gruppe drenge, som kommer op, så jeg er fortrøstningsfuld, lyder det fra sportschefen.  Foreløbig er dog tid til endelig at fejre VMs bedrifter. Men som altid i svømmesporten er det med mådehold, da der allerede onsdag er World Cup-stævne i Holland. - Vi skal bare slappe i aften og hygge os med familien, siger Lotte Friis og tilføjer med et grin: 

- Men vi skal nok også have en lille én.

 

Dagens Gossip