Dansk teenager forpasser VM-medalje i banecykling

Det danske cykeltalent Amalie Dideriksen gik ned søndag ved bane-VM i Frankrig og endte på en samlet 12.-plads i omnium.

Efter tre af de seks discipliner lå 18-årige Amalie Dideriksen ellers på en samlet femteplads og bejlede til medaljer, men teenageren kunne ikke holde niveauet fra lørdagens flotte kørsel.

Søndagens tre discipliner var 500 meter på tid, omgang på tid og pointløb. Allerede i 500 meter på tid gik det galt for danskeren, som var blandt de dårligste.

Heller ikke i omgang på tid var hun blandt de bedste. Inden den sidste konkurrence, som var pointløbet, var Amalie Dideriksen på 10.-pladsen. Men top-10-placeringen kunne hun ikke holde.

Amalie Dideriksen, der er debutant ved seniorernes VM, indledte lørdagen med en andenplads i scratch, derefter blev det til en 11.-plads i forfølgelsesløb. Sent lørdag aften sluttede hun førstedagen af med at blive nummer fem i udskilningsløbet.

Det var nok til at overnatte på femtepladsen, men kræfterne var der ikke på andendagen, hvor australieren Annette Edmondson løb med VM-titlen.

I sin stadig korte karriere har Amalie Dideriksen ellers været vant til at vinde.

Både i 2013 og 2014 blev hun verdensmester i landevejscykling for U19-kvinder. Den første titel betød endda, at hun i 2013 blev kåret til årets danske cykelrytter.

Sidste år blev hun dansk mester på landevej, og på banen har hun også gjort sig gældende. I 2014 blev hun verdensmester i scratch for juniorer.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip