Dansk U23 VM-fiasko

I et hårdt kørt mesterskabsløb, formåede de rød-hvide ryttere anført af Magnus Cort og nyprofessionelle Michael Valgren på intet tidspunkt at sætte aftryk på løbet.

Man skulle så også langt frem i cykelskoene for at følge med den nykårede verdensmester Matej Mohoric. Den blot 18-årige slovener, der sidste år vandt VM for juniorer, var en dominerende skikkelse, da løbet gik ind i sin afgørende fase. Og han slap afsted med franskmanden Julien Alaphilippe akkurat i næste samme dominerende stil som da de to for nylig duellerede i etapeløbet Tour de L'Avenir, hvor cremen af den håbefulde cykelungdom så ofte har slået vingerne ud. 

Julien Alaphilippe måtte dog opgive at følge trop, da Matej Mohoric skruede op for farten på VM-rutens to stigninger. På nedkørslerne var den lange slovener i en klasse for sig selv, selv om sydafrikanske Ivan Mentjes skød væk fra et decimeret favoritfelt og kæmpede heroisk hårdt for at få kontakt, men uden at det rakte til mere end sølv på målstregen i den italienske renæssanceby.

Bronzemedaljen tog Norges Sondre Enger sig af, da han vandt forfølgerfeltets spurt, mens Magnus Cort slukøret rullede i mål som nummer 36 og en status som bedste dansker.

- Vi var ikke gode nok i dag, lød det ærligt fra Cort til 3 Sports udsendte.

- Aftalen var at køre defensivt og vente til de sidste to-tre omgange med at slå til, men vi må nok erkende, at vi bare ikke havde benene. Det er ærgerligt, men det var skide hårdt hele vejen rundt, lød det fra den 20-årige Team Cult-rytter, der i august fik sit gennembrud med to etapesejre i Post Danmark Rundt.

Lørdag kan de rød-hvide ynglinge forsøge at få oprejsning, når juniorerne køres om VM. Danmark sætter lid til Mads Pedersen.

VM-ugen afsluttes søndag, når de professionelle kører om retten til at bære den regnuestribede tricot. Danmark repræsenteres af Jakob Fuglsang, Matti Breschel og Chris Anker Sørensen. 

 

Dagens Gossip