Dansk verdensmester i sushi: Det er crazy

Sushikokken Pepe Anevski har svært ved at få armene ned, efter at han torsdag strøg helt til tops ved World Sushi Cup 2013, der fandt sted i sushiens hjemland Japan.

- Det er helt crazy. Jeg mangler ord. Jeg er så glad for, at dommerne forstod min sushi, hvad jeg tænkte og hvad jeg ville have frem på tallerkenen, siger Pepe Anevski til Ritzau.

Han fortæller, at niveauet ved konkurrencen var meget højt.

- Alle andre deltagere var meget dygtige, så konkurrencen var rigtig skrap. De andre kokke er kendte i deres hjemlande, juryen er de højeste inden for sushi, så det var ret tunge navne, siger Pepe Anevski.

Temaet for årets konkurrence var "Det første ...". Her valgte den 36-årige sushikok det første sollys i de fire årstider. Selv om han ikke betragter sig selv som kunstner, er det gode ved sushi, ifølge Pepe Anevski, at han kan være kreativ.

- Det er selvfølgelig madlavning, men du kan samtidig være kreativ. I forhold til råvarer og bestillinger kan du lægge forskellige ting på fisken, og derfor er der hele tiden kreativitet i det, siger han.

Ved konkurrencen gav Pepe Anevski 17 af verdens bedste sushikokke fra blandt andet Japan, Tyskland, USA og Sverige baghjul, og det er da også i sushi-miljøet, at sejren skal fejres.

- Jeg skal ud og fejre det med nogen andre sushikokke. Vi skal have noget godt at spise og drikke sake, siger Pepe Anevski.

Pepi Anevski har været sushikok på restaurant Umamis gennem de sidste tre år. Selv om han har svenske aner og er bosat i Malmø, stiller han op for Danmark, da restaurant Umami er dansk.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip