Dansk VM-guld i bueskydning

Ved VM i Tyrkiet vandt den kvindelige bueskytte finalen over kinesiske Jing Xu efter omskydning.

Efter samtlige pile var det helt lige, og derfor skulle dysten afgøres i en såkaldt 'shoot off', hvor hver skytte har en pil.

Her viste danskeren sig at have de bedste nerver. Godt nok ramte både Maja Jager og Jing Xu en 9'er, men Jagers pil var få millimeter tættere på en 10'er end kineserens, og dermed var guldet hjemme.

- Det er helt vildt. Jeg tror ikke rigtig, at det er gået op for mig endnu. Det er helt fantastisk, sagde Majer Jager efter sejren.

Den danske bueskytte havde tidligere i turneringen i kvartfinalen også vundet på 'shoot off', hvor hun slog slå OL-guldvinderen fra London, sydkoreanske Bo Bae Ik.

- Jeg var faktisk ikke så nervøs, som jeg kunne have frygtet. Jeg gik bare ud og skød mit. Jeg troede faktisk først, at hende den anden havde vundet, og jeg forberedte mig på, at vi måske skulle skyde igen. Men så rakte ham dommeren hånden i vejret, og så var man bare helt vildt lykkelig, sagde Maja Jager. 

Det var Maja Jagers anden medalje søndag, efter at hun med kvindeholdet tidligere på dagen vandt bronze i holdturneringen.

Herreholdet vandt lørdag guld, og dermed har Danmark taget tre medaljer ved VM i Tyrkiet.

 

Dagens Gossip