Danske aktier går amok og sætter rekord

Efter en lidt tung start på tirsdagen fandt de danske aktier det rigtige gear og klatrede stille og roligt op og satte endnu en kursrekord i C20-indekset. Det steg 0,8 pct. til 526,43 og lukkede dermed i den højeste niveau nogensinde for femte gang ud af de seneste seks handelsdage.

Det var blandt andet en fremgangsrig Novo Nordisk-aktie, der også ramte en ny lukkerekord, som trak op, mens også Danske Bank og Carlsberg bidrog kraftigt til rekorden.

Novo lukkede i 980,50 kr. efter en stigning på 1,2 pct. og satte dermed pæn afstand til de 970,50 kr., der var den tidligere lukkerekord. Der var ellers ingen store nyheder i markedet omkring medicinalgiganten, som nu er værdisat til cirka 550 mia. kr.

Vestas startede dagen i svingninger igen og nåede både at være i bunden og toppen af C20-indekset i løbet af de første handelstimer. Senere kølede interessen for aktien dog lidt af, og den lukkede 1,3 pct. højere i kurs 38,46.

Tirsdag fortalte ATP, en af de større aktionærer i Vestas, at pensionsselskabet umiddelbart ikke støtter den grundige granskning af vindmøllemageren, som belgiske Deminor har foreslået. Udsigten til den granskning var med til at give et fald på 9 pct. i Vestas-aktien mandag.

- Det er en ekstremt volatil aktie i øjeblikket, og de meldinger, der i ny og næ kommer, påvirker den meget. Store udsving er blevet hverdagskost på det seneste, siger aktiehandler Martin Munk fra Jyske Bank til Ritzau Finans.

Danske Bank indtog C20's topposition med et løft på 2,5 pct. til 108,60 kr. Banken fik blandt andet en positiv analyse fra Deutsche Bank med på vejen. Tyskerne løftede sit kursmål for Danske Bank-aktien til 115 kr. og gentog anbefalingen "køb," selv om banken ellers flyttede sektoren til "neutral" fra "overvægt."

Deutsche Banks kritiske blik ramte især Nordea, som Deutsche nu siger "hold" til mod tidligere "køb." Det var med til at sende den nordiske storbank til bunden af C20-indekset med et fald på 1,8 pct. til kurs 56,35.

Carlsberg havde i øvrigt også en god tirsdag, efter at bryggeriet offentliggjorde, at det skal være officiel ølpartner for den bedste engelske fodboldrække, Premier League, i de kommende tre sæsoner. Carlsberg-aktien steg 1,7 pct. til 563,50 kr.

Chr. Hansen steg desuden 0,8 pct. til 187 kr. forud for onsdag morgens regnskab for første kvartal af 2012/13.

Uden for eliteindekset faldt DFDS 2,7 pct. til 275,50 kr., efter at Danske Bank sænkede sin anbefaling af rederiaktien til "hold" fra "køb" og satte kursmålet en halvtredser ned til 300 kr.

/ritzau/FINANS

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip