Danske aktier stiger en lille smule efter ECB-plan

De danske markeder har reageret positivt på meldingen fra Den Europæiske Centralbank (ECB) om bankens planer om opkøb af obligationer.

Kort efter præsidenten for ECB, Mario Draghi, havde præsenteret sin pakke på et pressemøde, var der en svag stigning at spore på det toneangivende danske indeks C20 Cap

Aktiestigningen kom på en dag, hvor indekset ellers balancerede omkring status quo. C20 Cap sluttede dog dagen med en stigning på 0,5 procent. Også C20 steg og lukkede igen i ny rekordhøj værdi.

Samtidig faldt renten på den toneangivende danske statsobligation fra 0,65 procent til 0,59 procent. Et rentefald, der var et af de resultater, som ECB har håbet på med denne pakke.

Chefrådgiver hos Nordea, Michael Borre, vurderer overfor Ritzau Finans, at planen vil være gavnlig for det danske aktiemarked.

-Danske aktier vil også på sigt nyde godt af tiltagene - både i form af øget efterspørgsel på nærmarkederne i Europa, men naturligvis også som følge af den relative styrkelse af dollaren, siger han.

Også på de europæiske markeder ses en behersket stigning hos det fælleseuropæiske indeks Stoxx 600. Den tendens kan aktiehandlere forvente fortsætter, mener Michael Borre.

- Selvom de kvantitative lempelser fra ECB ikke kommer overraskende for de finansielle markeder, hvor blandt andet aktiemarkederne i Europa har klaret sig relativt godt i år, så venter vi, at aktiemarkedet vil stige yderligere med Draghis plan, vurderer han.

- Lidt længere ude i fremtiden vil tiltaget også være understøttende for økonomien og fortsat smitte positivt af på aktiemarkederne.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip