Danske ambassader holder fortsat åbent hus

Danske ambassader i Mellemøsten drejer ikke nøglen om i weekenden.

Det siger kontorchef fra Udenrigsministeriets Borgerservice, Søren Nøhtz, efter at USA på søndag lukker 22 ambassader og konsulater i Mellemøsten på grund af mulige terrortrusler.

- For indeværende har vi ikke planlagt nogle ekstraordinære lukninger af danske ambassader.

- Men vi holder selvfølgelig øje med beskeden fra amerikanerne, siger Søren Nøhtz til Ritzau og understreger, at han af principielle grunde ikke kommenterer på enkelte ambassaders sikkerhedsforhold.

Ud over de planlagte lukninger af amerikanske ambassader advarede USA's udenrigsministerium fredag amerikanske borgere mod at rejse i Mellemøsten og Nordafrika.

Denne advarsel gælder dog ikke for danske rejsende, understreger kontorchefen.

- I øjeblikket har vi ikke udstedt en lignende konkret varsel for danskere, der rejser til regionen.

I forhold til den amerikanske lukning er der tale om en midlertidig og præventiv lukning på grund af sikkerhedsbekymringer, der er relateret til terrornetværket al-Qaeda, skriver flere amerikanske medier.

Det frygtes, at terrororganisationer muligvis planlægger terrorangreb den næste tid.

Søren Nøhtz forklarer, at rejsende danskere løbende skal holde sig orienteret om sikkerhedsforhold inden afrejse.

Blandt andet frarådes det i øjeblikket at rejse til Egypten bortset fra turistområderne langs Rødehavet og Aqababugten.

Ligesom danskere frarådes at rejse til Afghanistan og Pakistan, fordi der er "alvorlig risiko for terroranslag og bortførelser".

- Der er flere lande, hvor der er en skærpet fokus på Danmark fra militante ekstremister, som Søren Nøhtz forklarer det.

- Men vi forholder os til den information, vi får. Vores ambassader og borgerservice følger nøje sikkerhedssituationen i udvalgte lande, siger Søren Nøhtz.

 

Dagens Gossip