Danske Bank kan vælte irsk minister

Tusinder af små irske virksomheder kæmper for at holde den økonomiske krise på afstand. De håber først og fremmest på politisk hjælp fra ministeren for små virksomhed John Perry, og de har al mulig grund til at forvente, at ministeren kender alt til deres problemer. John Perry er nemlig ved selv at blive væltet økonomisk omkuld, efter at Danske Bank har krævet et millionbeløb tilbagebetalt.

En dommer i Dublin har netop beordret John Perry og hans kone til at tilbagebetale Danske Bank et misligholdt lån på 2,47 millioner euro - omregnet 18,5 millioner kroner. Danske Bank lånte ministeren og hans kone pengene i oktober 2011 i et forsøg på at omlægge gamle lån. Perry, der driver en blandet landhandel bestående af blandt isenkræmmerforretning og en bedemandsforretning, stillede sikkerhed i familiens isenkræmmerforretning, en restaurant og erhvervsgrunde i landsbyen Ballymote, lige som der var 50 acres land med i sikkerhedsstillelsen.

Aftalen var, at John Perry skulle tilbagebetale lånet i løbet af et år, men der er intet sket, fremgår det i følge nyhedsbureauet Bloomberg af retsdokumenterne. Ministeren er en af de ufatteligt mange dårlige kunder, der har kostet Danske Bank milliarder af kroner i Irland, og opgøret med ministeren kommer i kølvandet på Danske Banks beslutning om at lukke de fleste filialer i Irland efter otte blodigt tabsgivende år på den grønne ø.

Danske Banks daværende topdirektør Peter Straarup besluttede for otte år siden, at Danske Bank ville have en luns af det boomende irske marked, og det fik den danske storbank til at lægge knap en milliard pund på bordet for at overtage National Australia Banks aktiviteter i Irland og Nordirland.

John Perrys problemer er ikke kun økonomiske, for kravet fra Danske Bank kan ende med at koste ham ministerposten. Hvis han ikke hurtigt når frem til en aftale med Danske Bank, risikerer han at stå overfor en personlig konkurs, og så smækker den politiske fælde. Et irsk parlamentsmedlem må nemlig ikke være personlig konkurs. Derfor begynder det at haste for den irske minister, der i retten fik seks uger til at nå frem til en aftale med den danske storbank.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip