Danske Bank: Nationalbanken vil sænke renten igen

Nationalbanken overraskede mandag markedet ved at sænke den toneangivende rente, men der er mere på vej på torsdag.

Det vurderer chefanalytiker i Danske Bank Arne Lohmann Rasmussen.

- Vi venter, at Danmark på trods af den seneste rentenedsættelse fortsat vil tiltrække yderligere kapital de kommende dage i forkant af, at Den Europæiske Centralbank ventes at introducere et historisk stort opkøbsprogram på 750 milliarder euro, siger Arne Lohmann Rasmussen i en skriftlig kommentar.

Nationalbanken sænkede mandag den toneangivende udlånsrente til rekordlave 0,05 procent samt renten på indskudsbeviser til minus 0,20 procent.

Rentesænkningen kommer, efter at Nationalbanken har interveneret i markedet for at svække kronen. Danmark har siden starten af 1980'erne ført fastkurspolitik.

Det betyder, at kronen er bundet til euroen - og før euroens fødsel, den hedengangne tyske D-mark. Fastkurspolitikken betyder, at kronen ikke må svinge mere end 17 øre til den stærke og svage side af centralkursen på 7,46 kroner for en euro.

Arne Lohmann Rasmussen peger på, at Danmark nu for alvor er kommet i fokus for investorer, der leder efter lande, der oplever et pres nedad på renten som en konsekvens af, at Schweiz har opgivet valutaloftet på schweizerfranc over for euro, og at Den Europæiske Centralbank, ECB, ventes at starte seddelpressen til sit store opkøbsprogram.

- Det er således vores forventning, at Nationalbanken vil nedsætte renten endnu engang på torsdag med 0,10 procentpoint.

- Det vil i så fald bringe den ledende rente på indskudsbeviser ned på et historisk lavt niveau på minus 0,30 procent. Yderligere rentenedsættelser herefter kan ikke udelukkes, siger Arne Lohmann Rasmussen.

Negativ indskudsrente betyder, at landets banker og pengeinstitutter skal betale for at have penge stående i Nationalbanken.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip